Američka znanstvenica nađena mrtva na grčkom otoku

Facebook: Suzanne Eaton

POLICIJA je na grčkom otoku pronašla tijelo američke znanstvenice koja je prije tjedan dana proglašena nestalom, javlja CNN.

Biologinja Suzanne Eaton (59) prisustvovala konferenciji koja se održavala u Pravoslavnoj akademiji na sjeverozapadu Krete, a smatra se kako je nestala 2. srpnja.

Istraga u tijeku

Grčka policija pronašla je njezino tijelo jučer navečer, javili su iz instituta Max Planck u Dresdenu, gdje je Eaton bila zaposlena na odjelu biologije.

U priopćenju instituta navodi se kako lokalne vlasti "još nisu dovršile istragu o okolnostima koje su prethodile smrti znanstvenice“.

"Uistinu smo šokirani i uznemireni ovim tragičnim događajem", piše u priopćenju. "Suzanne je bila izvanredna znanstvenica, sportašica, supruga i majka puna ljubavi. Bila je divna osoba, svi su je voljeli“.

Otišla na jutarnje trčanje

Eaton je običavala trčati 30 minuta dnevno i njena obitelj vjeruje da su ekstremne vrućine mogle biti razlog njenog nestanka i smrti.

"Smatramo da je Suzanne dehidrirala, pregrijala se ili pala zbog nezgodnog terena i ekstremne vrućine", izjavili su iz njezine obitelji.

Eaton je bila udata za britanskog znanstvenika Tonyja Hymana i imala je dvoje djece, sinove Maxa i Lukea.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.