Američki amaterski istraživač umro nakon 28 sati u špilji



AMATERSKI istraživač špilja poginuo je nakon što je 28 sati bio zarobljen naglavačke u popularnoj špilji u američkoj saveznoj državi Utah.

Deseci spasioca pokušavali su satima izvući 26-godišnjeg Johna Jonesa iz predgrađa Salt Lake Cityja. U jednom trenutku su ga čak uspjeli osloboditi, ali uže kojim su ga izvlačili je puklo, zbog čega je po drugi put ostao zarobljen. Nakon što je po drugi put ostao zarobljen, svi su shvatili da su nade u spas minimalne.

Iza sebe ostavio suprugu i malu kćer

Student druge godine medicine Jones, imao je suprugu i osmomjesečnu kćer. Njegovo tijelo još uvijek nije izvučeno, jer spasioci i ured šerifa odlučuju kako bi to najučinkovitije mogli izvesti.

Jones je prva poznata žrtva popularne špilje Nutty Putty, koja se nalazi oko 100 kilometara od Salt Lake Cityja. Jones je bio dio grupe od 11 ljudi koji su istraživali poznatu špilju. Zapeo je u pukotini oko 100 metara ispod površine, u području špilje poznatom kao Bob's Push, koja je široka samo 45, a visoka samo 25 centimetara.

Jonesa su spasioci uspjeli izvući iz pukotine, i dostaviti mu hranu i vodu, ali je nesretni avanturist ponovno pao u uski prostor. Cijelo vrijeme je bio okrenut naglavačke. Nakon što je drugi put upao u pukotinu, fizičko stanje mu se znatno pogoršalo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.