Američki diplomat pronađen mrtav u sobi luksuznog hotela u Kijevu

Foto: Profimedia

Djelatnik američkog veleposlanstva pronađen je mrtav u glavnom gradu Ukrajine. Tijelo neimenovanog atašea veleposlanstva pronađeno je jučer u kijevskom hotelu Hilton, objavio je ukrajinski medij Strana.ua pozivajući se na izvore iz policijskih snaga. 

"Jučer oko 11:00 sati tijelo atašea američkog veleposlanstva pronađeno je u hotelskoj sobi. Na tijelu nisu pronađeni tragovi nasilja. Muškarac je stigao u Ukrajinu 15. lipnja. Prema medicinskim podacima koje je dalo veleposlanstvo, muškarac je imao problema s visokim kolesterolom", kazao im je izvor. 

Ukrajinska novinska kuća New Voice (NV) također je navela kako na tijelu nije bilo tragova nasilja. Dodali su kako su vrata hotelske sobe bila zatvorena iznutra. Napomenuli su kako nije provedena obdukcija te da je tijelo predano veleposlanstvu. 

Amerika savjetuje svojim građanima da ne putuju u Ukrajinu

U ožujku su četiri neimenovana izvora rekla magazinu Foreign Policy da američki State Department planira rasporediti od 30 do 40 diplomata u američko veleposlanstvo u Kijevu. Objasnili su kako je cilj tog plana omogućiti dužnosnicima, uključujući veleposlanicu Bridget Brink, da imaju veću fleksibilnost u putovanjima po regiji.

Foreign Policy je pisao kako su zaposlenici veleposlanstva preopterećeni jer se suočavaju s nedostatkom osoblja usred rata. Američki State Department trenutno savjetuje američkim građanima da ne putuju u Ukrajinu zbog "aktivnog oružanog sukoba".

"Oni koji odluče ostati u Ukrajini trebali bi biti oprezni zbog mogućnosti vojnih napada, kriminala, građanskih nemira. Sigurnosna situacija u Ukrajini ostaje nepredvidiva. Postoje kontinuirana izvješća o ruskim snagama koje izdvajaju građane SAD-a u područjima Ukrajine pod ruskom okupacijom radi pritvaranja, ispitivanja ili maltretiranja zbog njihove nacionalnosti", tvrdi State Department. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.