Američki veleposlanik: Napravit ćemo sve da Hrvatska dobije borbene avione

Foto: FAH

U SKLOPU posjeta pripadnika 148. Fighter Winga Nacionalne garde Minnesote 91. zrakoplovnoj bazi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, piloti Eskadrile borbenih aviona u subotu su imali zajedničko letenje s pilotima višenamjenskih borbenih aviona F-16 Nacionalne garde Minnesote, priopćeno je iz Ministarstva obrane (MORH).

Pilote su uoči leta posjetili potpredsjednik vlade i ministar obrane Damir Krstičević, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov, veleposlanik SAD-a Robert Kohorst te vojni izaslanik SAD-a u RH Robert Mathers.

Ministar Krstičević rekao je kako se radi o povijesnom događaju koji je još jedna potvrda prijateljstva i strateškog partnerstva između Hrvatske i SAD-a. Prisjetio se svog prošlogodišnjeg posjeta Nacionalnoj gardi Minnesote i leta u američkom zrakoplovu F-16 te poručio: "Drago mi je da ste se odazvali mom pozivu i nadam se da ćete i vi uživati u ljepotama Hrvatske iz zraka."

Veleposlanik Kohorst je izrazio zadovoljstvo posjetom Nacionalne garde Minnesote Republici Hrvatskoj. "Hvala vam na pozivu i dobroj suradnji. Napravit ćemo sve da i vi dobijete borbene avione", rekao je veleposlanik poželjevši pilotima siguran let.

Zajedničke letove MiG-ova i američkih zrakoplova F-16 u vojarni Pukovnik Marko Živković na Plesu su pratili i budući piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva te kadeti Hrvatskog vojnog učilišta Dr. Franjo Tuđman koji su imali priliku i razgledati američke zrakoplove.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.