Amerikanac koji ima rak naručio 19 kg čokolade s marihuanom. Sada ide u zatvor

Foto: 123rf

MUŠKARAC iz Chicaga osuđen je na četiri godine zatvora zato što je iz Kalifornije naručio 19 kilograma čokolade s marihuanom, koju je namjeravao preprodati, javlja CNN.

Thomas J. Franzen (37) priznao je krivnju za posjedovanje više od 5000 grama kanabisa, što se smatra krivičnim djelom i za što se može izreći zatvorska kazna u trajanju od četiri do 15 godina te novčana kazna do 25.000 dolara.

Poštarima bili sumnjivi paketi

U veljači 2014. djelatnici pošte primijetili su kako se vrlo često na Franzenovu adresu isporučuju sumnjivi paketi. Zatražili su nalog za otvaranje jednog od njih i kada su ga dobili, pronašli su u njemu više od 19.000 grama čokolade s THC-om, glavnom psihoaktivnom tvari u biljci kanabisa.

Policija je nakon toga pretražila njegovu kuću i tamo pronašla kokain, više od 100 grama marihuane, digitalnu vagu te račune za poštanske pakete koje je slao na lokacije u SAD-u i Kanadi.

Ima rak

Franzenov odvjetnik David Camic izjavio je da njegov klijent boluje od raka testisa i da je prolazio kroz terapiju kada je naručio marihuanu.

"Zbog ozbiljnosti medicinskog stanja Thomasa Franzena smanjili smo obveznu minimalnu 12-godišnju zatvorsku kaznu na četiri godine zatvora, od čega je dužan u njemu provesti samo dvije godine", izjavio je državni odvjetnik Joe McMahon.

"To smo odlučili unatoč dokazima koji ukazuju na to da je Franzen trgovao drogom."

Franzenova presuda izrečena je samo dan ranije nego što je zakonodavstvo u Illinoisu glasalo za legalizaciju rekreativne marihuane. Novi zakon trebao bi stupiti na snagu u siječnju 2020. godine.

Uporaba medicinske marihuane legalna je u Illinoisu, no državno odvjetništvo tvrdi da nema dokaza da je Franzen do nje pokušao doći na taj način.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.