Amerikanka iz ISIS-a želi se vratiti. Prije je pisala: "Sve ih pregazite!"

Screenshot: ABC News

U DOBI od 19 godina mlada žena iz grada Hoovera, u Alabami, otputovala je u Siriju kako bi se pridružila ISIS-u, odnosno Islamskoj državi.

Pet godina kasnije i nakon što se u međuvremenu tri puta udala, žali zbog svoje odluke i moli da joj se dozvoli povratak u SAD, piše CNN.

"Kad sam otišla u Siriju, bila sam naivna, ljuta i arogantna mlada žena. Mislila sam da razumijem svoja vjerska uvjerenja", napisala je Hoda Muthana.

"Promijenila sam se"

Nakon što je svjedočila ratnom razaranju i pogibelji svojih dvaju supruga, Muthana se osvijestila i suočila s okrutnom realnošću.

"Tijekom mog dugogodišnjeg boravka u Siriji vidjela sam i iskusila što znači život u ratnoj zoni, to me promijenilo. Promijenilo me i to što sam vidjela prolivenu krv. Promijenilo me to što sam postala majka i što sam vidjela kako umiru moji prijatelji, djeca i muževi“, napisala je 24-godišnjakinja.

"Promijenila sam se kada sam vidjela koliko se neko drugo društvo može razlikovati od moje voljene Amerike“, dodala je.

CNN za sada nije uspio stupiti u direktan kontakt s Hodom Muthanom.

“Sve ih pregazite“

No, 2015. godine Muhtana nije sumnjala u svoja uvjerenja i na Twitteru je pozivala na nasilje i ohrabrivala druge Amerikance da se pridruže ISIS-u.

Tako je u jednom tvitu napisala: “Ovdje ima toliko Australaca i Britanaca, a ništa Amerikanaca. Probudite se, kukavice!“

U jednom drugom tvitu otvoreno je podržala terorističke napade: “Pucajte na njih i prolijte njihovu krv. Ili unajmite kamion i sve ih pregazite.“

U intervjuu koji je 19. veljače ove godine dala za ABC News Muthana je rekla kako se sada stidi tih statusa. Objasnila je da osjeća kajanje, tugu i žaljenje i molila je za dozvolu da se vrati kući.

"Nadam se da Amerika ne misli da predstavljam prijetnju i da će mi dozvoliti da se vratim“, rekla je za ABC.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.