VIDEO Anarhisti napadaju turiste u Španjolskoj: "Mislili smo da su islamistički teroristi"

Screenshot: Twitter
 
ANARHISTIČKA skupina Arran, koja prosvjeduje protiv masovnog turizma u Španjolskoj, zaprijetila je novim napadima nakon onih u Barceloni i na Mallorci.
 
Maskirana skupina anarhista je napala autobus pun turista u Barceloni, išarala ga sloganima te izrezala gume. Prestravljeni turisti su izjavili da su tijekom incidenta mislili kako ih napadaju islamistički teroristi.
 
 
Arran je objavio snimku napada na internetu 30. srpnja, nakon čega je pokrenuta policijska istraga skupine. Uz snimku su naveli da "masovni turizam ubija njihova susjedstva, uništava teritorij te 
osuđuje radničku klasu na bijedu".
 
Skupina je kasnije napala restorane i jahte na Mallorci, gdje su bacali dimne bombe. Na Twitteru su objavili da žele zaustaviti masovni turizam koji uništava Mallorcu.
 
Laura Flores, jedna od vođa anarhista, izjavila je za The Times: "Ne možemo isključiti nove napade. Bilo je napada u prošlosti, a bit će ih još više u budućnosti".
 
Lokalne vlasti su upozorile turiste da budu na oprezu i ne odlaze na rizična mjesta. Skupina Arran osnovana je 2012., a navodi da se bori za "nezavisnost Katalonije, kraj kapitalističkog sustava i 
globalne nepravde te feminizam". 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.