Anka Mrak Taritaš: HNS i ja nećemo sudjelovati u stvaranju saborske većine

Foto: FaH

KANDIDATKINJA za zagrebačku gradonačelnicu Anka Mrak Taritaš je u parku na Savici ponovila da njezina stranka neće sudjelovati u stvaranju saborske većine te odbacila tvrdnje novinara o navodnim potpredsjedničkim i ministarskim mjestima koja čekaju HNS.

Na pitanje o medijskim navodima da premijer Plenković HNS-u nudi od predsjedničkih mjesta u Vladi do mjesta ministara, Mrak Taritaš je kazala kako se priča svašta, no ako se nju pita, kaže, takvih mjesta nema.

HNS neće sudjelovati u stvaranju saborske većine


Naglasila da ona, kao i HNS neće sudjelovati u stvaranju saborske većine.

Upitana što misli o mogućnosti da predsjednik HSU-a Silvano Hrelja podrži Vladu HDZ-a, Mrak Taritaš je kazala kako svatko mora odgovarati za svoje postupke pa tako i Hrelja. Smatra da se Hrelja ponaša onako kao što su se ponašale i stranke manjina.

"Mislim da se Hrelja ponio kao stranke manjina koje gledaju određeni interes, no i da će za to odgovarati na izborima. Mi smo jasno rekli što mislimo o tome, mogu samo jasno ponoviti da ako ste odgovoran premijer - onda ne kažete 'mrtvi hladni' svojoj tajnici da razriješi tri ministra, a da ne znate što nakon toga jer cijelu zemlju time dovodite u nepriliku. Morate znati nekoliko koraka unaprijed što ćete uraditi, to radi odgovoran premijer. On je očito ishitreno donio odluku i sada pokušava sve nekako staviti u kontekst da trebaju odgovarati za tu odluku. No, za tu odluku treba odgovarati samo on", rekla je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.