Pitamo vas: Tko bi trebao naslijediti Bernardića, a tko ne bi smio biti šef SDP-a?

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

PROPAST SDP-a na parlamentarnim izborima otvorila je mjesto za novog predsjednika ili predsjednicu koja bi stranku vodila u još četiri sušne oporbene godine. Davor Bernardić prepustio je vođenje stranke potpredsjedniku Zlatku Komadini, ali ostavku nije i formalno podnio. Iz stranačke centrale na Iblerovom trgu otišao je nakon katastrofalno lošeg rezultata na izborima koje su u SDP-u već računali kao dobivene, a njihove nade podgrijavali su rezultati anketa koje nikada prije nisu ovoliko pogriješile. 

Još nitko nije istrčao

Još uvijek nitko nije istaknuo kandidaturu za Bernardićeva nasljednika, odnosno četvrtog šefa SDP-a. Stranka je u velikim problemima. S ljevice ih nagriza Možemo!, iz centra liberalne stranke Pametno, Fokus i Stranka s imenom i prezimenom, a čini se i da je HDZ ugazio među birače lijevog centra. Uz to SDP očekuju i financijski problemi  jer s ovako malo svojih zastupnika neće ni dobivati puno novca iz državnog proračuna. 

Puno je ambicioznih

Sve to ipak ne znači da u SDP-u nema dovoljno ambicioznih koji žele zauzeti najveći ured u stranačkoj centrali na Iblerovom trgu i kroz četiri godine pokušati popraviti SDP. To će, tko god preuzme partiju, biti zapravo prilično lagodne četiri godine – izuzmu li se lokalni izbori 2021. – jer nitko neće očekivati čuda, a i prava bitka s HDZ-om je jako daleko u budućnosti. 

Možete glasati i protiv

Pitamo vas koga biste željeli vidjeti na čelu SDP-a, ali i koga baš nikako ne želite. U Indexovim anketama možete glasati i za i protiv.

 

*Index koristi third party aplikacije za realizaciju anketa kako bismo smanjili mogućnost manipulacije anketom od strane korisnika, ali i potpuno odagnali mogućnost vlastitih manipulacija rezultatima. Svejedno, online ankete ne mogu se smatrati znanstveno utemeljenima niti vjerodostojno predstavljaju većinu hrvatske populacije. Index, naime, relativno rijetko posjećuju potpuni idioti, koji pak u ukupnoj hrvatskoj populaciji imaju značajan udio.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.