Ante Gotovac o smrti oca: Još ne znamo radi li se o samoubojstvu

OTAC Ante i Ivana Gotovca () te nekadašnji guverner Narodne banke Hrvatske, 66-godišnji Jure Gotovac, pronađen je mrtav u petak u 17.30 sati u šumi na Medvednici.

Kako doznajemo iz PU zagrebačke, policija sumnja kako se radi o samoubojstvu. Mrtvo tijelo Jure Gotovca kako visi s drveta ugledala je jedna gospođa koja je tamo šetala psa te odmah o svemu izvijestila policiju.

"Jedino što sada želim je biti uz svoju majku i brata, sa svojom užom obitelji", kazao je Ante Gotovac kojeg smo taman uhvatili kako se sprema na put za Zagreb. Ante je, naime, od 30. lipnja na dvomjesečnom godišnjem odmoru na Viru. "Još sinoć sam trebao otputovati za Zagreb, ali nemam vozačku, pa me vozi prijatelj koji je kretao za Zagreb tek danas", ispričao nam je užurbano dodavši kako ga je suvišno pitati kako se osjeća: "Pa to je moj otac kojeg sam najviše volio", odgovorio nam je.

O špekulacijama o razlozima smrti, odnosno eventualnog samoubojstva, Ante nije htio ništa govoriti. "Čekamo rezultate policijske istrage. Još nije potvrđeno da se radi o samoubojstvu pa ne želim još ništa komentirati", kaže Ante.

Nestanak prijavila supruga

Nestanak Jure Gotovca policiji je prijavila njegova supruga Imelda Erceg Gotovac još u ponedjeljak. Više o tragičnom događaju bit će poznato nakon službene identifikacije tijela.

Sinove Antu i Ivana Gotovca Jure ima s prvom suprugom Jadrankom. Ivan Gotovac bivši je potpredsjednik Hrvatskog fonda za privatizaciju te optuženik u aferi "Mali maestro". Kontroverzni poduzetnik Ante Gotovac javnosti je poznat kao bivši suprug Simone Šajn.

"Teško mi je, uz oca sam bio jako vezan"

Je li zaista riječ o samoubojstvu bit će poznato kada budu gotovi rezultati forenzičkog vještačenja. Policija nije pronašla oproštajno pismo te se još uvijek utvrđuju okolnosti i motivi ovog događaja. Ante Gotovac i njegova obitelj su shrvani smrću Jure te govore kako nije imao nikakvih zdravstvenih problema te nije govorio da si želi nauditi. Ante je kazao kako je u šoku te jedva govori. Samo je kratko izustio kako mu je teško u ovim trenucima, jer je uz Juru bio jako vezan.

Bio je kazneno prijavljen

Na Općinskom sudu u Splitu protiv Jure Gotovca vodio se kazneni postupak u kojem je bio osumnjičen da je tvrtku Cian iz Solina oštetio za gotovo milijun kuna.

Petar Bojić, direktor tvrtke za Večernji list kazao je kako je Gotovac prvo obećao da će im vratiti novac koji su mu platili za cisternu, no kada to nije učinio podnijeli su protiv njega kaznenu prijavu. No, Gotovac, je kako tvrdi Bojić, izbjegao doći na zakazana ročišta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.