Anto Đapić se povlači iz politike

DUGOGODIŠNJI bivši predsjednik HSP-a i sadašnji počasni predsjednik stranke Anto Đapić povlači se iz stranačke politike.

Mnogi su za katastrofalan izborni poraz na parlamentarnim izborima, u kojima je HSP ostao bez zastupnika u Saboru, okrivili baš Đapićevo često pojavljivanje u javnosti tijekom kampanje te je i to jedan od razloga zbog kojih se odlučio povući iz stranačke politike. U priopćenju je Đapić naveo da su razlozi njegova povlačenja "osobne i političke naravi".

"Povlačim se zbog svog rezultata na parlamentarnim izborima"

"Politički razlozi su moj rezultat na proteklim parlamentarnim izborima i preuzimam svoj dio odgovornosti. Osobni razlozi leže u činjenici da moji politički pogledi na budućnost Hrvatske kao i moj vrijednosni sustav i politički svjetonazor koji sam živio i izgrađivao kao dužnosnik Hrvatske stranke prava nisu naišli na potporu biračkog tijela", napisao je Đapić u priopćenju.

Dodaje da ne želi mijenjati svoje političke poglede i svjetonazor te se povlači da ne bi "smetao procesu konsolidacije i jačanja Stranke kojoj sam posvetio sav svoj politički potencijal pa i obiteljski i osobni život". Uvjeren je da će se HSP uspjeti prilagoditi novim političkim okolnostima u kojima se nalazi Hrvatska.

Sabor HSP 25. veljače druge godine


"Zahvaljujem svim svojim prijateljima, suborcima, stranačkim kolegama, medijima, hrvatskoj javnosti, a napose svim biračima koji su me ovih dvadeset i jednu godinu pratili i podupirali", zaključio je Đapić uz "pravaški pozdrav" Bog i Hrvati. Prošlog tjedna je Predsjedništvo HSP-a preuzelo odgovornost za katastrofalan rezultat na izborima te su najavili Sabor stranke za 25. veljače sljedeće godine na kojem će se izabrati novo vodstvo stranke.

Predsjednik stranke Danijel Srb tada je dobio jednoglasnu potporu Predsjedništva koje je obećalo da će učiniti sve potrebno kako "na bilo kojim izborima ubuduće ne bi došlo do podjele u pravaškom i desnom biračkom tijelu". Mnogi kažu da je upravo razjedinjenost pravaša u nekoliko malih stranaka koje nisu prešle izborni prag, dovelo do toga da u Sabor ide samo predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević, Ruža Tomašić.

Mnogi pravaši zbog Đapića nisu koalirali sa HSP-om

Kao glavnu "smetnju" širokom koaliranju pravaša na prošlom izborima mnogi su navodili baš Antu Đapića s kojim nisu željele ići druge stranke u kojima su mahom bivši članovi HSP-a. Zbog toga su pravaške stranke ostajale ispod praga što im se vjerojatno ne bi dogodilo da su koalirali, a čini se da je to shvatio i Anto Đapić kojega se godinama "nije čulo" u javnosti, ali je tijekom kampanje ponovno postao vrlo aktivan član HSP-a te time pomogao "potopu" pravaša na izborima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.