Apple Pay dostupan i u Hrvatskoj

Foto: APple Pay

MASTERCARD, u suradnji s partnerima kao što su Banca Transilvania, Boon, Edenred, J&T, mBank, Monese, N26, Revolut, Slovenská sporiteľňa i Unicredit Bank, donosi Apple Pay koji predstavlja jednostavan, siguran i privatan način plaćanja te transformira mobilna plaćanja i hrvatskim korisnicima.

Apple Pay je dostupan korisnicima Mastercard kartica koje izdaju Revolut i Monese na prodajnim mjestima diljem Hrvatske koja podržavaju beskontaktno plaćanje, na svim Apple platformama, za online plaćanja te putem aplikacija u kojima je vidljiva oznaka Apple Pay.

Uz Apple Pay na iPhoneu, Apple Watchu, iPadu i računalima Mac, korisnici mogu brzo i jednostavno plaćati u trgovinama, u okviru aplikacija i na internetskim stranicama. Apple Pay će biti dostupan korisnicima Mastercard kartica u Hrvatskoj, Bugarskoj, Cipru, Estoniji, Grčkoj, Litvi, Latviji, Lihtenštajnu, Malti, Portugalu, Rumunjskoj, Slovačkoj i Sloveniji, izvijestili su iz kompanije.

Kako dodaju, pri korištenju kreditne ili debitne kartice uz Apple Pay, broj kartice se ne pohranjuje na uređaju niti na Apple serverima. Umjesto toga, u sigurnosni element uređaja se pohranjuje jedinstveni kriptirani token ili broj računa uređaja (Device Account Number), a svaka se transakcija autorizira jednokratnim dinamičkim sigurnosnim kodom.

Apple Pay je jednostavno postaviti, a korisnici koji svoju Mastercard karticu koriste unutar usluge Apple Pay ostvaruju iste pogodnosti kao i pri plaćanju kreditnim i debitnim Mastercard karticama.

Uz iPhone i Apple Watch korisnici mogu koristiti Apple Pay i tako plaćati u trgovinama, restoranima, taksijima, na samoposlužnim aparatima i drugim lokacijama. Pri kupnji uz Apple Pay u aplikacijama ili u internetskom pregledniku Safari nema potrebe za ispunjavanjem obrazaca ili ponovnim upisivanjem informacija o dostavi ili naplati. Svaka Apple Pay kupnja je autentificirana prepoznavanjem zjenice oka ili otiska prsta uz Face ID, Touch ID ili lozinku uređaja, pojašnjavaju iz kompanije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.