Argentinci i Španjolac divljali na A1, dvojica su vozila preko 250 km/h

Ilustracija: Dino Stanin/PIXSELL

POLICIJSKA UPRAVA ZADARSKA javlja kako su 3 strana državljana prekjučer jurili na autocesti A1 znatno iznad ograničenja od 130 km/h. Policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su prilikom provođenja aktivnosti u prometu usmjerenih na sprječavanje najtežih prometnih prekršaja, poglavito brzine, presretačima ulovili vozače u prekoračenju dozvoljene brzine na autocesti.

Sve se dogodilo 15. lipnja. U 14:28 na dionici Pristeg-Pirovac snimili su 48-godišnjeg državljanina Argentine kako upravlja automobilom Ferrari brzinom od 241 km/h. U 16.56 na dionici Nadin-Pirovac snimili su 35-godišnjeg državljanina Argentine kako upravlja automobilom Ferrari brzinom od 256 km/h. 

U 17:36 na dionici Benkovac-Pristeg snimili su 39-godišnjeg državljanina Španjolske kako upravlja automobilom Porsche brzinom od 255 km/h.  Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, vozačima je određena kazna u iznosu od 5 tisuća kn i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od mjesec dana.