Atlas: Potpuno ćemo ispuniti obveze prema turistima Thomasa Cooka

Foto: EPA

ATLAS je ove godine uslužio oko sto tisuća gostiju Thomasa Cooka, a svoje će usluge prema svim gostima ispuniti do kraja, priopćeno je iz agencije Atlas Plus u povodu situacije nastale nakon objave bankrota britanskoga turoperatora.

"Grupacija Thomas Cook partner je adriatica.net Grupe preko 30 godina. U ovoj sezoni Atlas je kao DMK partner na destinaciji pružio usluge stotinjak tisuća gostiju Thomas Cooka iz Velike Britanije, Belgije, Francuske, Njemačke i Poljske."

Najviše njihovih gostiju u srednjoj Dalmaciji

"Važno je napomenuti kako je Thomas Cook UK u volumenu zauzimao 15 posto dok su najzastupljeniji Njemačka, Francuska i Belgija. Trenutno u Hrvatskoj imamo u odlasku oko 150 njihovih gostiju, ponajviše u regiji srednja Dalmacija. Pomno pratimo situaciju i svoje ćemo usluge izvršiti do kraja te nećemo ugroziti imidž kompanije niti hrvatskog turizma", stoji u priopćenju.

Najstarija svjetska turistička tvrtka Thomas Cook u ponedjeljak je propala ostavljajući stotine tisuća putnika širom svijeta.

Tvrtka je upravljala hotelima, odmaralištima i zrakoplovima koji su ugostili 19 milijuna ljudi godišnje u 16 zemalja. Trenutno širom svijeta ima 600.000 turista, većinom iz Njemačke, Britanije i Skandinavije, što je prisililo britansku vladu i osiguravajuća društva da koordiniraju operaciju zbrinjavanja klijenata tvrtke golemih razmjera.

Britanska uprava za zrakoplovni promet (CAA) objavila je da je Thomas Cook prestao poslovati i da vlasti imaju u pripremi zrakoplove koji će početi vraćati u Britaniju više od 150.000 britanskih turista tijekom sljedeća dva tjedna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.