Australski detektivi u Dubrovniku ponovno istražuju smrt Britt Lapthorne

AUSTRALSKA Federalna policija poslala je dva detektiva u Dubrovnik kako bi ponovno pregledali dokumente sakupljene u istrazi o smrti Britt Lapthorne.

Dva su agenta dobila oko tjedan dana za novu istragu o ovoj misterioznoj smrti. Otac Britt Lapthorne, Dale, smatra kako je tjedan dana premalo vremena za kvalitetno istraživanje ovog slučaja te misli da je ovo jedna od posljednjih faza prije konačnog zatvaranja istrage, piše Herald Sun.

Slučaj trebali istraživati britanski detektivi

Federalna policija je obitelji Lapthorne rekla kako su 12 mjeseci pokušavali dobiti dozvolu za pregledavanje istrage. U jednom trenutku se čak spekuliralo i da bi detektivi londonskog Scotland Yarda u Dubrovniku trebali provesti nezavisnu istragu. Mrtvo tijelo 21-godišnje Australke Britt Lapthorne pronađeno je u moru kod Dubrovnika tri tjedna nakon njezina nestanka 18. rujna 2008. godine.

Dubrovačka policija je obitelji Lapthorne davala izvještaje o istrazi preko australskog veleposlanstva u Zagrebu. U zadnjem izvještaju poslanom u veljači stoji kako je policija u siječnju ispitala deset osoba za koje se sumnjalo da bi mogli imati bitne informacije o smrti. 

"Nije se došlo do korisnih informacija"

Ravnatelj policije Oliver Grbić je u tom izvješću napisao da se "nažalost, u tim razgovorima nije došlo do nikakvih korisnih informacija". Jedan od tragova je odveo do još jedne osobe, no niti se ona niti na jedan način nije mogla povezati s nestankom i smrću Britt. I prijašnji izvještaji o istrazi su bili slični, opisivali su razgovore s ljudima u kojima su se samo odbacivali mogući sumnjivci.

Obitelji Lapthorne su rekli kako je detektiv poslan u Hrvatsku Chris Sheehan. Australska federalna policija ne želi objaviti ime drugog detektiva, no kazali su kako on govori hrvatski jezik. Navodno je to Mark Dokmanović, koji živi u Beogradu. Zbog ovog slučaja se Dokmanović mjesečno nalazio s hrvatskim policajcima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.