Australski policajac optužen za ubojstvo TV voditelja i njegovog dečka

Foto: Instagram/Policija Novog Južnog Walesa

28-godišnji policajac optužen je za ubojstvo nestalog australskog TV voditelja Jessea Bairda i njegovog partnera Lukea Daviesa. Policija je u srijedu pokrenula potragu za nestalim parom nakon što su u kanti za smeće blizu Sydneyja pronađene njihove stvari prekrivene krvlju. 

Istražitelji navode da tek trebaju locirati tijela muškaraca ili potvrditi uzrok smrti. Za ubojstvo je osumnjičen Beau Lamarre, bivši dečko Bairda, koji se danas predao policiji. Policija tvrdi da je par ubijen u ponedjeljak u Bairdovoj kući u Paddingtonu, predgrađu Sydneyja, nakon čega je ubojica prebacio njihova tijela u bijeli kombi, piše BBC.

Pronađena odjeća puna krvi, telefon i kreditne kartice

Svjedoci su rekli istražiteljima da su tog jutra čuli vikanje i svađu, a te je večeri na mjestu događaja snimljen unajmljeni kombi koji je jutros pronađen na jugu Sydneyja. Policija Novog Južnog Walesa je priopćila da je na mjestu zločina u Paddingtonu pronađen metak koji odgovara radnom pištolju Lamarrea, kao i značajna količina krvi te tragovi borbe. 

Lamarre u utorak nije došao na posao. Policija je u kontejneru u Cronulli, 28 km udaljenom od mjesta zločina, pronašla odjeću prekrivenu krvlju, telefon i kreditne kartice. Detektiv Daniel Doherty je zamolio građane koji imaju neke informacije o događaju da se jave policiji.  

"Stvarno je važno da nađemo tijela"

"Stvarno je važno da lociramo tijela, ne samo zbog uzroka smrti već i zbog obitelji", kazao je Doherty. Baird je bio voditelj na televiziji te je izvještavao u emisiji Studio 10 mreže Network 10 sve dok program nije ukinut u prosincu, dok je Davies radio kao stjuard za aviokompaniju Qantas. 

Lamarre se pridružio policiji 2019., a prethodno je bio poznati bloger; upoznao je mnoge zvijezde među kojima su Taylor Swift, Harry Styles i Miley Cyrus. Doherty za sada nije objavio motiv za ubojstva, ali je rekao da su Lamarre i Baird prekinuli prije nekoliko mjeseci i da istraga ide u tom smjeru.