Australski znanstvenik ima radikalnu ideju: Divlje pse treba izvoziti u Kinu kao hranu

Foto: Shutterstock

DIVLJE pse koji žive u australskoj divljini treba pohvatati i poslati u Kinu gdje će biti pojedeni, smatra australski stručnjak za divlje životinje Ben Allen.

"Ne znamo koliko divljih pasa živi u Australiji, ali lokalne vlasti godišnje isplate nagrade za 10 do 15 tisuća njihovih skalpova", kaže Allen.

Svjestan je da će njegova ideja zgroziti ljude, ali kaže da se pse i tako ubija zamkama i vatrenim oružjem, piše Independent.

"Kada vozim kroz zapadni Queensland i vidim gomile divljih pasa koji vise s ograda, pomislim kakva je to šteta", kaže Allen.

Istraživač naglašava kako smatra da ne treba ubijati čistokrvne divlje pse, nego desetke tisuća mješanaca dinga koji su se križali s domaćim psima.

Prijedlog je izazvao osude boraca za prava životinja koji zahtijevaju da se konferencija na kojoj će Allen predstaviti svoje istraživanje otkaže. Prijavljene su i prijetnje smrću.

Ernest Healy, koji vodi nacionalnu udrugo za očuvanje dinga, smatra kako su australski divlji psi "jedinstvena životinja koja je po prevladavajućem genetskom sklopu još uvijek dingo", i da je dingo bez razloga progonjen u nekim krugovima australskog društva.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.