Austrija obustavlja pomoć Palestincima

Foto: EPA

AUSTRIJA je objavila da obustavlja svoju pomoć Palestincima, u ukupnom iznosu od oko 19 milijuna eura za nekoliko projekata, kao odgovor na Hamasov napad na Izrael. Navedenu odluku je jutros priopćio austrijski ministar vanjskih poslova Alexander Schallenberg, prenosi Sky News.

Inače, vladajući konzervativci u Austriji su proteklih godina zauzeli jedno od najproizraelskijih stajališta u Europskoj uniji. Izraelska zastava podignuta je iznad ureda kancelara i ministarstva vanjskih poslova nakon šokantnog napada Hamasa koji je u subotu pokrenut iz Pojasa Gaze.

I Njemačka raspravlja o zaustavljanju pomoći

"Razmjeri terora su toliko užasni da se ne možemo vratiti uobičajenom poslu. Stoga ćemo zasad staviti na led sva plaćanja iz austrijske razvojne suradnje", poručio je Schallenberg za radio ORF, dodajući procjenu sredstava i projekata na koje se to odnosi.

Nije pravio razliku između Gaze, palestinske enklave kojom vlada Hamas, i mnogo veće Zapadne obale, kojom upravlja palestinska uprava koju podupire Zapad i predvodi predsjednik Mahmoud Abbas, čiji je pokret Fatah suparnik Hamasu.

Ova odluka dolazi nakon što je susjedna Njemačka jučer raspravljala o tome treba li zaustaviti pomoć Palestincima nakon napada Hamasa. Njemačka ministrica razvoja Svenja Schulze iz vladajućih socijaldemokrata kazala je kako je vlada uvijek pazila da se novac koristi samo u miroljubive svrhe.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.