AFERA ŠPIC-PAPAK

Austrijski mediji nisu baš posve uvjereni da su slike Tolušića lažne

Foto: Kleine Zeitung/Pixsell/Patrik Macek

AUSTRIJSKI mediji su se također raspisali o aferi Špic-papak, odnosno o slučaju navodnih fotomontaža ministra poljoprivrede i potpredsjednika vlade Tomislava Tolušića. 

Kleine Zeitung naslovljava članak o tome s “Napad ili spin? Navodni skandal potpredsjednika vlade sa seksom i drogama”, a u njemu se navodi kako se cijela Hrvatska time bavi već danima. “Vlada govori o perfidnom napadu, a opozicija o vladinom spinu”, navodi ovaj austrijski list.

Kleine Zeitung piše o “navodnim fotomontažama”

Austrijski list cijeli skandal sustavno naziva “navodnim” te ističe da se na navodno lažnim fotografijama koje je objavio tjednik Nacional može vidjeti ministar Tolušić u društvu prostitutke i s lajnama kokaina u blizini, kao i da je tjednik sve to predstavio kao urotu protiv države koju je raskrinkala tajna služba SOA. 

Navodi se da su političari iz vladajućeg HDZ-a, uključujući i premijera Andreja Plenkovića, reagirali žestoko i navodne fotomontaže opisali kao “najpodliji pokušaj diskreditacije”. Tolušić je pak rekao da je sve to djelo “bande”, koja ga napada jer “uvodi red u svoj sektor”.

Priča puna kontradikcija i otvorenih pitanja

“S druge strane, opozicije nije povjerovala u tu priču”, piše Kleine Zeitung i dodaje kako opozicijski političari smatraju da je riječ o vladinom spinu čiji je cilj skrenuti pažnju javnosti s važnijih tema, poput propasti kupovine borbenih aviona od Izraela. Citiraju Nikolu Grmoju koji je izjavio da “ova navodna afera koristi vladi i ministru” te dodaju kako je cijela priča nesumnjivo “puna kontradikcija i otvorenih pitanja”.

Tiroler Tageszeitung donosi članak s naslovom “Fotomontaže? Politički skandal uzburkao Hrvatsku” te dodaje kako je ministar navodno već mjesecima znao za navodne fotomontaže, kao i da nije jasno zašto su one uopće objavljene ako je riječ o lažnim fotografijama.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.