Turistkinja bježala od požara u Grčkoj: Hotel je izgorio. Vatra je bila odmah iza nas

Ilustracija: EPA

Obitelj turista iz Danske ispričala je za Sky News da su morali pješačiti 11 km po visokim temperaturama kako bi pobjegli od požara koji je zahvatio hotel u kojem su odsjeli. Corina je kazala da su njen suprug Peter, kći Mathilde i ona bili na odmoru u Kiotariju na Rodosu kada su im rekli da se njihovom hotelu približava šumski požar i da moraju otići. 

Hodali su oko 11 km po jako visokim temperaturama, ali svaki put kad su mislili da su na sigurnom, rečeno im je da je plamen ponovno blizu. Na kraju im je jedina opcija bila da se ukrcaju u čamac koji ih je čekao na obali i odu na sjever otoka. 

"Mislila sam da ću umrijeti. Vatra je bila odmah iz nas" 

"Mislila sam da ću umrijeti, da više nikada neću vidjeti svoje najstarije dijete i unuka. Vatra je bila odmah iza nas. Evakuirali su nas iz hotela. Hodali smo 11 km, a zatim su nas opet poslali na plažu gdje nismo znali što dalje", ispričala je Corina. 

"Onda je došla vojska i pokupila nas i prevezla južnije. Kasnije je došao policijski čamac. Požar nas je stalno slijedio. Hotel je izgorio. Sada sjedimo tu na aerodromu u odjeći koju imamo sa sobom", dodala je. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.