Baka ubijenog mladića o kaosu u Francuskoj: Prestanite

Screenshot: BFMTV

BAKA Nahela M, Nadia, pozvala je na mir nakon pete noći nemira diljem Francuske koji su izbili nakon što je policija ubila njenog 17-godišnjeg unuka. "Ne želim da uništavaju trgovine, autobuse i škole", izjavila je Nadia za BFM TV.

"Koriste Nahela kao izliku", rekla je pa dodala: "Želimo da se stvari smire." Na novinarsko pitanje o novčanim donacijama za obranu policajca koji je uhićen nakon što je u utorak ustrijelio Nahela, rekla je: "Srce me boli."

No kaže da ima povjerenja da će policajac biti kažnjen kao i svatko drugi. "Umorna sam", rekla je ona. "Gotovo je, moje dijete više nema život."

"Ne uništavajte škole i autobuse, druge majke ih koriste"

Pozvala je na smirivanje i prestanak nereda, dodajući: "Ne uništavajte škole, ne uništavajte autobuse. Postoje druge majke koje koriste te autobuse."

Ranije je izjavila da su prosvjednici koristili smrt Nahela kao izliku za divljanje.

Nahel je, podsjetimo, bio jedinac koji je odrastao s majkom. Radio je kao dostavljač u restoranu brze hrane, a igrao je i ragbi. Poznanici su ga opisali kao omiljenog u Nanterreu, radničkom predgrađu Pariza. Navodno nikada nije upoznao oca​.

Nahel je u utorak ujutro smrtno pogođen u prsa, iz neposredne blizine, za volanom Mercedesa jer je pokušao pobjeći tijekom policijske kontrole prometa. Sa samo 17 godina bio je premlad za vozačku dozvolu​.

Neredi se smiruju, ali nisu prestali

Neredi u Francuskoj, koji su izbili nakon policijskog ubojstva tinejdžera, sinoć su bili manjeg intenziteta u odnosu na prethodne tri noći, objavilo je danas francusko ministarstvo unutarnjih poslova.

Deseci tisuća policajaca bili su raspoređeni na ulicama nakon pogreba tinejdžera sjevernoafričkog podrijetla kojeg je tijekom prometne kontrole ubio policajac u zapadnom pariškom predgrađu Nanterreu, što je izazvalo nerede.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.