Baldasar ne može bez skandala: Blues festival potjerao Splitsko ljeto sa Sustipana

Foto: FAH

DA ADMINISTRACIJA Ive Baldasara ne plovi najuspješnije i nije neka tajna. Kultura također nije ostala pošteđena. Već dva mjeseca traje saga oko razrješenja šefa Baleta HNK Split, a danas je intendant Goran Golovko dobio novu pljusku. Na Zvončacu se održava Split Blues Festival, a u neposrednom susjedstvu trebala se večeras održati njegova predstava "Smij i suze starega Splita". Trebala je, ali neće.

Blues i drama

U kazalištu kažu da je nemoguće igrati predstavu uz glasnu glazbu sa obližnjeg Zvončaca. Oba kulturna događaja pravovremeno su dobila suglasnost Službe za kulturu Grada Splita te ostalih nadležnih institucija, otkrili su u HNK Split. Još će odlučiti što će sa ovom izvedbom predstave. Možda je uvrste na sam kraj festivala, ako bude vremena i prostora. Iduća izvedba je na programu sutra, a ulaznice za večerašnju izvedbu mogu se zamijeniti na blagajni HNK Split za program po izboru. Moguć je, kažu u splitskom kazalištu, i povrat novca.

Kako je došlo do ovakve blamaže, tko je kriv za nekoordinaciju i je li u Gradu stvarno misle da dramski program i blues festival idu ruku pod ruku, pokušali smo zapitati dogradonačelnika Gorana Kovačevića, no nažalost nije nam bio dostupan.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.