Baldasar predao vlast Branki Ramljak: "Nije mi žao što odlazim, već sam se počeo odmarati"

Foto: Index

U GRADU Splitu danas je izvršena formalna primopredaja dužnosti između bivšeg gradonačelnika Ive Baldasara i povjerenice vlade Branke Ramljak. Uz Baldasara je bio zamjenik iz HNS-a Goran Kovačević, ali ne i SDP-ovka Aida Batarelo, koja će na izborima Baldasaru biti protukandidatkinja. Očito je ocijenila da bi joj današnje pojavljivanje s bivšim šefom više štetilo nego koristilo.

"Sve znate. Već sam sve rekao. Ja sam više nego zadovoljan izborom gospođe Ramljak za povjerenicu. Goran i ja ostavljamo Split mirne savjesti u dobrim rukama ova dva mjeseca do izbora novog gradonačelnika ili gradonačelnice. Bit ćemo na raspolaganju za bilo koji odgovor ili bilo što, ako možemo pomoći", kazao je Ivo Baldasar.

"Gospođi Ramljak puno sreće, kao i novoj upravi. Osobno sam na raspolaganju za sve što bude trebalo", kazao je Goran Kovačević. 

Tehnička pitanja

"Imenovana sam povjerenicom vlade, imam dužnost da po rješenju vlade obavljam poslove u nadležnosti Gradskog vijeća i gradonačelnika. Ja uglavnom obavljam tehnička pitanja. Zadatak je da Grad normalno funkcionira, a da preuzete obveze koje dospijevaju pokušam apsolvirati. Ja nisam političar, moje nadležnosti isključivo su u ingerenciji vladine povjerenice. Split je prvi put u ovakvoj situaciji, imamo nažalost dosta primjera u Hrvatskoj s povjerenicima i povjerenicama. Ja sam već s njima stupila u kontakt. Nadam se da problema neće biti. Hladni pogon će normalno funkcionirati i aktivnosti važne za grad, poput fešte Svetog Duje", kazala je Branka Ramljak.

Htjela je još nešto reći.

"Hvala upravi na čelu s gradonačelnikom i zamjenicima, to su ljudi koji jako vole grad Split i koji su sve što je u njihovoj moći u ove četiri godine usmjerili u dobrobit grada. Ali, znate kako se kaže za naš grad. Takav je, kakav je. Poseban je. Neka različitosti, bitno je da se mi na neki način možemo ujediniti u toj različitosti. Split jest poseban, jest različit, ali nema razloga da ne budemo zajedno u svim važnim pitanjima za dobrobit svojega grada", kazala je Ramljak.

HVIDRA preuzela koncert za Svetog Duju, hoće li Thompson zagrmiti s Rive dva tjedna uoči izbora?

"Budite dobri prema povjerenici, inače ćete imati posla sa mnom", poručio je Baldasar prije odlaska.

A otkrio je i kako se za ovogodišnju feštu grada isprsila Nadbiskupija koja će i organizirati ručak na travnjaku iza Nadbiskupije, dok je koncert preuzela HVIDRA. Baldasar nije znao reći tko bi mogao nastupiti, a to nam nije mogao reći ni predsjednik HVIDRA-e Mario Tomasović. Doznali smo ipak da HVIDRA zapravo nema ni blizu dovoljno sredstava da sama isfinancira koncert na Rivi. Namjeravaju svoj tradicionalni koncert za Andriju Bartulića iz kazališta premjestiti na Rivu. Tomasović nam je kazao da popis izvođača još nije sastavljen, ali nije mogao isključiti mogućnost da na Rivi dva tjedna uoči izbora na gradskoj fešti zapjeva i sam Thompson.

Nije bilo odgovora ni oko ULTRA-e. Povjerenica misli da će svakako biti razgovora, ali drži da bi ugovore trebao potpisati pobjednik izbora.

Baldasar: Prvo ću se dobro odmoriti, a onda vratiti u privatni sektor

Par riječi rekao je i sam Baldasar prije no što će napustiti ured u kojem je proveo gotovo pune četiri godine.

"Nije mi žao što odlazim na ovakav način. Zaista osjećam olakšanje. Već sam se počeo odmarati. Iskreno rečeno, napravili su mi uslugu. Znate i sami da je s Gradskim vijećem bilo mukotrpno i nefunkcionalno. Bolje da je završilo. Trebalo je završiti i ranije. Neka vrijeme prođe, pa ćemo objektivnije prosuditi je li mandat bio uspješan. Nisam više u cvijetu mladosti, sada ću se dobro odmoriti i posvetiti unucima. Imam planirana putovanja, a nakon toga mislim da ću se vratiti u realan sektor", kazao je Baldasar.

Objavio je i kako je preuzeo svoj novi automobil, VW Tiguan. Održao je i malu poduku iz talijanskog i objasnio razliku između rabljenog i ukradenog.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.