Baldasar šalje direktora Vodovoda u penziju, tvrtku preuzima savjetnik Davidović?

Foto: Hina

SPLITSKI gradonačelnik Ivo Baldasar šalje Zdravka Mulića, direktora Vodovoda i kanalizacije, u penziju. Mulić ima ugovor do kraja 2017. godine i ne odlazi presretan. Razgovarao je s Baldasarom i nije ga, kaže, pitao o razlozima svoje smjene.

"Zašto bih ga to pitao? On ima sigurno nekog pametnijeg i sposobnijeg", kazao nam je Mulić.

U svojoj 67. godini, smatra da nije bilo nikakve zapreke da ugovor odradi do kraja. Pitali smo ga hoće li dobiti otpremninu.

"Pa svaki radnik Vodovoda dobije otpremninu, zašto ne bih ja. Ne znam o kojem se iznosu radi, morao bih pogledati u ugovoru", kazao nam je Mulić, koji smatra da se na njega također odnose odredbe Kolektivnog ugovora za zaposlenike tvrtke, premda smo dočuli da u Banovini ima i drugačijih razmišljanja te se smatra da na Mulića, kao direktora kolektiva, ne bi bile primjenjive. 

Od Bobisa preko poglavarstva do Koteksa i Vodovoda

Mulić je iskusni veteran SDP-a, kojem su svojedobno sudili za privatizaciju Bobisa. Postupak je okončan zastarom, a Mulić je nakon toga angažiran u gradsko poglavarstvo za resor financija. Koju godinu kasnije našao se u Koteksu, gdje dočekuje Keruma. Za vrijeme njegovog mandata, prelazi u Vodovod kao savjetnik za financije, a u eri Ive Baldasara preuzima direktorsku fotelju.

Što se dogodilo, zašto Mulić odlazi, nije pojašnjeno. Baldasar tvrdi da je riječ o godinama, no toga se mogao i prije sjetiti. Mulić, vidimo, nije pitao. Sve bi se trebalo ubrzo razriješiti. Mulić očekuje da će mu Skupština društva, tj. Baldasar idućeg tjedna naložiti raspisivanje javnog natječaja za njegovog nasljednika.

Proces odabira novog direktora i preuzimanje dužnosti trebalo bi biti završeno do sredine siječnja iduće godine. Mulić u firmi neće ostati, već odlazi.

Novi Baldasarov tim za ViK: Davidović, Krnić i Vuković

Po Splitu se već neko vrijeme priča da u Vodovod dolaze Drago Davidović, glavni Baldasarov savjetnik i bivši pročelnik Ureda, Željko Krnić, donedavni direktor Prometa te Ante Vuković, koji više nije direktor regionalnog ureda Hrvatske lutrije. 

Davidović i Krnić bivši su SDP-ovci, dok je Vuković ponovno učlanjen. Potvrdio nam je da je iz Lutrije prešao u jednu privatnu firmu. Krnić je, pak, nakon smjene na godišnjem odmoru. Raspoređen je na mjesto samostalnog tehnologa u održavanju. Moguće da u Vodovodu izbori i neku bolju poziciju. Davidović nije htio komentirati kuloarske priče, smatra da je prerano da se o tome nešto konkretnije govori.

Ako bi on kojim slučajem postao direktor Vodovoda, ne bi se mogao vratiti u Gradsko vijeće i tako pomoći Baldasaru u borbi za proračun i izmjene GUP-a.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.