Baldasarov šef Nadzornog odbora Vodovoda: Dajte mi vremena, vratit ću dug!

Foto: FAH

VETERAN splitskog SDP-a Kolja Kuzmanić danas je pred optužnim vijećem splitskog Županijskog suda molio za još jednu priliku da gradskoj tvrtki Vodovod vrati dug. U pitanju je 228 tisuća kuna štete koju je Kuzmanić počinio daleke 2005. godine dok je bio na čelu Vodovoda.

Za privatnu tvrtku Tehnika uzeo je zajam od 100 tisuća kuna od Cestara, a za povrat je jamčio Vodovod. Kuzmanić u 10 godina nije ništa vratio pa je direktor Cestara Jozo Rako zvao Vodovod da im isplate taj dug kako ne bi nastupila zastara potraživanja.

Direktor Zdravko Mulić, također SDP-ovac, glatko je to odbio napraviti pa je Cestar ovrhom skinuo novac sa računa, dok je Vodovod prijavio svog bivšeg direktora, kojeg je Baldasar 2013. godine postavio na čelo Nadzornog odbora. Razriješen je početkom 2015. godine.

Optužnica protiv Kuzmanića dignuta je u veljači ove godine. Danas je trebala biti donesena odluka o optužnici.

Kuzmanić je zamolio za još neko vrijeme kako bi vratio dug, nakon čega bi se vjerojatno dogovorio sa Državnim odvjetništvom radi sporazuma o krivnji. Vraćanje duga može se cijeniti kao olakotna okolnost. Kuzmaniću su dali mjesec i pol da podmiri dugovanje nakon čega će se odlučiti o optužnici ukoliko se prije toga ne potpiše nagodba.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.