Bandić ušao u sabor s jednim zastupnikom. Sad će ih imati 10

Foto: Pixsell/Goran Stanzl

STRANKA Milan Bandić 365 time će postati treća parlamentarna stranka po broju zastupnika u saboru Republike Hrvatske, odnosno podijelit će to mjesto s MOST-om koji ih ima isti broj.

Nakon niza medijskih spekulacija, uskoro se očekuje i službena potvrda prelaska bivše zagorske HNS-ovke Marije Puh, inače najmlađe saborske zastupnice, Bandiću. Ona je nedavno i snimljena u društvu dugogodišnjeg gradonačelnika glavnog grada, što je dodatno rasplamsalo spekulacije o njezinom prelasku.

Krajem rujna HNS je napustio i Anđelko Topolovec, koji je kao bivši čelnik Krapinsko-zagorskog HNS-a bio blizak s Puh, a očekuje se i da će on prijeći Bandiću.

Podsjetimo, Bandić je u svoj klub zastupnika doveo i bivšeg SDP-ovca Zdravka Ronka, Ivicu Mišića iz Promjenimo Hrvatsku, manjinske zastupnike Roberta Jankovicsa, Veljka Kajtazija, Erminu Lekaj Prljaskaj i Vladimira Bileka. U Bandićevu stranku je prešao i Kažimir Varda koji je u sabor ušao na listi HSU-a, kao i Darinko Dumbović iz Reformista.

SDP: Kupio ih novcem Zagrepčana

Zagrebački SDP, kojem je nekad Bandić bio na čelu, optužio ga je jučer da je javnim novcem Zagrepčana kupio spomenute zastupnike, budući da njihovim udrugama ili mjestima gdje su na vlasti donira sve veći novac.

Ovakav razvoj događaja dao je dodatnu jačinu tezi da će Bandić sada s čak deset zastupnika moći dodatno utjecati na koalicijskog partnera HDZ jer će o njegovoj suradnji ovisiti opstojnost Vlade.

Pojavile su se i spekulacije, u vrijeme dok se očekuje i prvostupanjska presuda Bandiću u aferi Štandovi, da je Bandić išao u skupljanje saborskih zastupnika kako bi mogao dodatno utjecati na HDZ da ga bolje zaštiti od sudskih procesa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.