Bandić: Zagrebački mostovi su sigurni

Ilustracija: Sanjin Strukic/PIXSELL, Igor Kralj/PIXSELL

ZAGREBAČKI gradonačelnik Milan Bandić danas je medijima prokomentirao stanje zagrebačkih mostova. 

Osvrnuo se na njih s obzirom na to da se nedavno urušio dio pješačke staze na pješačkom Savskom mostu ustvrdivši kako su zagrebački mostovi sigurni, kao i građani, te dodao da će Institut građevinarstva Hrvatske (IGH) i Građevinski fakultet izraditi elaborat te će se ići u sanaciju vrijednu 23 milijuna kuna. 

"Neka inspekcija radi svoj posao"

Na novinarsku opasku kako je državni tajnik Željko Uhlir uputio inspekciju da pregleda mostove, Bandić je odgovorio: "Neka inspekcija radi svoj posao." Napomenuo je  kako Uhlir kod njega ne bi mogao raditi, iako nekad jest, ali da je "u Hrvatskoj to tako - izgubiš izbore i postaneš državni tajnik". 

Gradonačelnik je podsjetio i kako je za njegova mandata izgrađen Domovinski most, Most mladosti i željeznički most su sanirani, a Most slobode se sanira, te je ocijenio kako je Jadranski most u redu. Ustvrdio je i kako nema odgovornijeg od njega kada je sigurnost građana u pitanju.

Na upit o slučaju smještanja romskih obitelji u Petruševcu, Bandić je rekao kako tu nema slučaja.

Gradonačelnik nije želio komentirati sudski postupak u slučaju Agram, a o nedolasku na ročište rekao je kako brigu o tome vode njegovi odvjetnici. Poručio je da bi bio "sretan kao pajcek i malo dijete" da o tome može nešto više reći, ali da zasad ne može, najavivši da će svoju nevinost dokazati na sudu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.