Banožić: Koji interes Milanović ima u tome da nas požuruje oko nabave Bradleyja?

Foto: Hina

NAKON kupnje vojnih zrakoplova Rafalea modernizacija i opremanje Hrvatske vojske idu dalje, a sada će na red doći kopnene snage. Amerikanci nude borbena vozila Bradley. Ministar obrane Mario Banožić dao je uoči sjednice vlade izjavu o toj nabavi, o kojoj je bilo puno prijepora na relaciji Banski dvori-Pantovčak.

Riječ je o iznosu koji dolazi kroz program vlade Amerike od 45 milijuna dolara, dok 153 milijuna dolara Republika Hrvatska mora osigurati unutar vlastitog proračuna. U posao bi trebala biti uključena i tvrtka Đuro Đaković, koja bi ta vozila dovela u stanje u kojem bi ih koristila Hrvatska vojska.

"Iskreno, volio bih da je ovaj proces išao jednim pozitivnijim, drugačijim putem, kao što je to bilo u slučaju nabavke aviona. Kod slučaja Bradleyja išlo se principom da američka vlada daje jedan dio donacije, dok jedan dio plaćate."

"Amerika je naš najveći saveznik"

"Amerika je naš najveći saveznik", ustvrdio je Banožić.

"Ovo nije projekt o kojem ovisi budućnost američkih i hrvatskih odnosa niti to treba postavljati tako."

Inače, gotovo pet godina je prošlo od kada je na stolu ponuda SAD-a te se tek sada, u zadnji tren prije isteka roka, održavaju sastanci i razmatra konačna odluka.

A Banožić se osvrnuo i na izjavu predsjednika Zorana Milanovića, koji je između ostalog rekao da netko oteže u ovom procesu.

"Ovaj proces radimo onako kako bi to trebalo raditi, do detalja, da vidimo koje će biti implikacije na naš proračun, a oni koji pričaju o tome da otežemo, najbolje da kažu koji oni interes imaju u tome da nas požuruju."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.