Bartulica iz Opusa Dei pridružio se Škori

Foto: Facebook/Stjepo Bartulica

ČLAN Opusa Dei Stijepo Bartulica vodit će Odbor za vanjsku politiku Domovinskog pokreta, izvijestio je Domovinski pokret Miroslava Škore.

"Želim dati svoj doprinos našoj zemlji i zajedno s Domovinskim pokretom pružiti ljudima u Hrvatskoj izbor koji nadilazi dosadašnje političke elite. Stanje u kojem se kao država i društvo nalazimo može se i mora promijeniti, kako bi se zaustavilo zaostajanje za razvijenijim zemljama”, izjavio je Bartulica.

Smatra kako je od najvećeg nacionalnog interesa boriti se protiv ukorijenjenog klijentelizma, za što strukture koje su se zadnjih 30 godina smjenjivale na vlasti nemaju volje ni snage. "Zato je vrijeme za nove vrijednosti na političkoj sceni“, poručio je.

Bartulica je povratnik iz SAD-a koji je došao u Hrvatsku 1992. Predaje političku filozofiju na Hrvatskom katoličkom sveučilištu i predsjednik je Centra za obnovu kulture. 

Radio je kao savjetnik kod Ive Josipovića, bivšeg hrvatskog predsjednika koji se nije uspio svidjeti svima iako se maksimalno trudio, i Tihomira Oreškovića, bivšeg hrvatskog premijera koji se, možda, također maksimalno trudio svidjeti svima, ali ga nitko nije razumio. Član je Opusa Dei i Škoru vidi kao predstavnika neokonzervativne Hrvatske.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.