Bauk Plenkoviću: Reuters se zaustavit ne može. ŠČ!

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

SABORSKI zastupnik SDP-a Arsen Bauk rekao je danas da je prijetnjom da će curenje informacija postati kazneno djelo završila transformacija Andreja Plenkovića u AP, poručivši kako je, umjesto da Andrej transformira HDZ, HDZ transformirao Andreja.

"Vlada će promijeniti Zakon o kaznenom postupku i Kazneni zakon kako informacije iz istraga više ne bi nekontrolirano, namjerno, politički selektirano i aranžirano izlazile u medije. Curenje informacija postat će kazneno djelo, reče Andrej i ostane živ", rekao je Bauk u Hrvatskom saboru u slobodnim govorima.

Bauk usporedio Plenkovićevu "transformaciju" s transformacijom Skywalkera u Dartha Vadera

Smatra kako je tom fantomskom prijetnjom i pokušajem "imperije da uzvrati udarac" završila transformacija Andreja Plenkovića u AP. "Nešto slično kao kad je Anakin Skywalker prešao na tamnu stranu i transformirao se u Dartha Vadera. Umjesto da Andrej transformira HDZ, HDZ je transformirao Andreja", kazao je.

Poručio je i da je "ovo kuća za sve nas", ne samo za "vladajuću kastu". "Ne samo za one koji bi upokoravali, eksploatirali, ušutkavali i progonili. Nas upokorit nećeš", rekao je Bauk. 

"Zalud ti svo diplomatsko i političko iskustvo, europski prijatelji, briselski i pariški dani kad nisi naučio da se Reuters zaustaviti ne može. ŠČ!" poručio je Plenkoviću.

Vidović Krišto: Plenković se počeo gubiti

I Karolina Vidović Krišto rekla je da Plenković tom izjavom svjedoči da se "počeo gubiti" jer ne podnosi stres i s tim povezani strah zato što je, kako je rekla, uhvaćen u otvorenoj korupciji.

"Plenković je u korupciji od slučaja Borg, Ina, Softvera Gabrijele Žalac. U bilo kojoj drugoj članici EU situacija u kojoj se Hrvatska nalazi ne bi bila moguća jer bi profesionalni mediji i funkcionalno pravosuđe svojim djelovanjem onemogućili ovakvo bezakonje", kazala je.

Vidović Krišto upozorila je i da hrvatski građani nisu izloženi samo korupciji nego i sustavnom omalovažavanju i vrijeđanju od strane vladajućih odnarođenih elita. 

Vukovac: Svi u aferama povezani stranačkom iskaznicom

I Ružica Vukovac (Klub Za pravednu Hrvatsku) upozorila je na brojne korupcijske afere vrijedne više milijardi kuna kojima je oštećen državni proračun, a u kojima su glavni sudionici članovi vlade i bliski suradnici premijera Plenkovića te članovi uprava trgovačkih društava u državnom vlasništvu. 

Upozorila je i da je aferom Softver napravljena izravna i neizravna šteta za državni proračun, a svi su u njoj povezani istom stranačkom iskaznicom.

"Predsjednik vlade kompromitiran je brojnim SMS porukama svojih ministara, državnih tajnika, glasnogovornika vlade i predstojnika Ureda vlade i koji su sami koruptivno nastupali prema direktorima javnih poduzeća", upozorila je.  

Peović podržala jučerašnji prosvjed dostavljača Wolta

Pozdravivši jučerašnji štrajk radnika Wolta, Katarina Peović (Klub HSS-a i RF) rekla je da im agregator uzima pet do 10 posto zarade, a oni istovremeno nemaju niti pravo na plaćeno bolovanje ni pravo na godišnji i plaćeni godišnji odmor.

"To su ljudi koji voze pod svim uvjetima, znači i poznate su situacije u kojima su upravo dostavljači nakon zagrebačkog potresa vozili praktički po ruševinama riskirajući svoje živote, često su zapravo u opasnosti da se ozlijede i dešavale su se, znači, dramatične situacije da se to i realiziralo", upozorila je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.