Beljak neće izbaciti ličkog HSS-ovca koji se ulizivao Plenkoviću

Screenshot: TV Loki

ZLATKO Fumić, lički HSS-ovac i načelnik općine Brinje koji se besramno ulizivao premijeru Andreju Plenković i ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću, neće biti izbačen iz HSS-a. Iako je na nacionalnoj razini HSS duboko zakrvljen s HDZ-om, na lokalnoj je razini stvar prilično drugačija.

Mogu sami birati partnere

"Sve lokalne organizacije HSS-a sukladno odluci Glavnog odbora samostalno biraju partnere. Isto tako prema Statutu HSS-a odgovaraju za izborni rezultat", objašnjavaju iz HSS-a kako se njihov kandidat našao na zajedničkoj listi s HDZ-ovcima. 

No Fumića će ipak priupitati za zdravlje na sljedećem predsjedništvu stranke. Zatražit će njegovo očitovanje zbog govora koji je održao. Podsjećamo, Fumić je izjavio da se Plenkoviću klanja do poda, a poseban je pozdrav imao za ministra Božinovića.

Sin i snaja mu radidu u MUP-u

"Pozdravljam sve ministre. Nisam pisao govor, ja uvijek iz srca govorim. Meni vrlo drage ljude... A posebno jednoga moram pozdraviti, a to je gospodin Božinović jer mi sin i snaja radidu u MUP-u", rekao je Fumić. 

Fumić je u svom govoru izjavio i da je rado prihvatio Jandrokovićev zahtjev da bude za jedno mjesto niže na listi, pristao bi kaže pomaknuti se i za 30 mjesta. Pravo je ulizivanje Fumić sačuvao za Plenkovića.

Plenkoviću se klanja do poda

"Šta da kažem još? Nama svima želim pobjedu, veliki uspjeh. Jer definitivno, kažedu, vas je Zagreb i premijer zaboravio. Ma ljudi, ja pratim politiku. Nisam u HDZ-u, ali pratim. Pa da li je ikad ijedan premijer ovoliko puta bio u Lici kao gospodin Plenković? Pa dajte pljesak čovjeku, stvarno... Stvarno... Ja vam se klanjam do poda", rekao je Fumić, a to se nikako nije svidjelo stranačkoj centrali.

Govor je sramotan i za njega i za stranku

"Govor gospodina Fumića je sramotan. Prije svega, za njega osobno, a nažalost, i za cijelu stranku", poručili su iz HSS-a. Neslužbeno doznajemo da je predsjednik stranke Krešo Beljak jučer razgovarao sa Zlatkom Fumićem, ali da nije dobio zadovoljavajuće objašnjenje za ovakav govor.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.