Bezuspješno pokušao opljačkati poštu pa se sam otišao prijaviti policiji

JUČER je oko 14.20 sati u poštanski ured u Mošćenici, pokraj Petrinje, za vrijeme dok se u uredu nalazilo dvoje zaposlenika, ušao razbojnik koji je preko glave imao navučenu žensku čarapu te je, s pištoljem u ruci, od 43-godišnje zaposlenice zatražio novac.

Kako je izvijestila PU sisačko-moslavačka, zaposlenica je tad pobjegla u susjednu prostoriju i za sobom zatvorila vrata, a razbojnik je preskočio uredski pult, razbio vrata te ponovo zatražio da mu preda novac, na što mu je ona odgovorila da nema novaca.

Razbojnik je potom kroz druga vrata izašao iz ureda te se u automobilu udaljio u nepoznatom pravcu. Neposredno nakon ovog neuspjelog pokušaja pljačke, policija je blokirala područje i dala se u potragu za razbojnikom.

"Ja sam taj!"

Dok ga je policija tražila po gradu, 30-godišnji Siščanin im se odlučio sam prijaviti. U 14.45 sati je ušetao u Policijsku postaju Petrinja i rekao kako je upravo on pokušao opljačkati poštu. Policija ga je odmah uhitila, a u njegovom su automobilu pronašli plastični pištolj i žensku čarapu.

Temeljem sudskog naloga obavljena je i pretraga njegovog stana u kojem su pronađene i oduzete automatska puška, lovačka puška, četiri spremnika i nož za automatsku pušku, dva trotilska streljiva te 323 komada raznog streljiva koje je ilegalno posjedovao.

Nakon provedene kriminalističke obrade, 30-godišnjak će danas uz kaznenu prijavu zbog pokušaja razbojništva te nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari biti doveden istražnom sucu Županijskog suda u Sisku. Protiv njega će biti podnesen i optužni prijedlog po Zakonu o oružju.

I.M.
Foto: Ilustracija

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.