Biciklistu na Martinje izmjereno 3.12 promila alkohola u krvi

Ilustracija: Shutterstock

TIJEKOM policijske akcije povodom Martinja proteklog vikenda na hrvatskim cestama utvrđen je ukupno 4181 prometni prekršaj. Najveća koncentracija alkohola u krvi, od 3.12 promila, izmjerena je 51-godišnjem biciklistu koji je zaustavljen u petak u 11:50 u Pitomači. On je ujedno i neslavni rekorder Martinja, prenosi Glas Slavonije.

U policijskoj akciji u Republici Hrvatskoj je utvrđeno 697 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 1244 prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 525 nekorištenja sigurnosnog pojasa te 175 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.

Povodom narodnog običaja Martinja policija je u petak i subotu u prometu zatekla ukupno 302 vozača koji su imali nedozvoljenu razinu alkohola u krvi. U razdoblju od 11. do 13. studenoga na hrvatskim prometnicama dogodilo se 59 prometnih nesreća s nastradalim osobama, od kojih 16 pripada kategoriji teških prometnih nesreća. U njima je poginulo pet osoba, 16 je zadobilo teške, a četiri lakše ozljede. U svim nesrećama ukupno je ozlijeđeno 68 osoba. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.