Biden nakon nekoliko mjeseci izbivanja ponovno u javnosti

Foto: EPA

NAKON nekoliko mjeseci neizlaganja javnosti i nekoliko manjih skupova, demokratski kandidat za predsjedničke izbore Joe Biden u petak je prvi put, tijekom komemoracije 11. rujna u New Yorku, sudjelovao u velikom skupu i suosjećajno razgovarao s ožalošćenom majkom.

Manje od dva mjeseca prije predsjedničkih izbora 3. studenoga bivši potpredsjednik Baracka Obame je s crnom maskom na licu došao na Ground Zero, na godišnje odavanje počasti 3000 žrtava napada na World Trade Center. 

Biden prvi put u javnosti od ožujka

Prvi put od ožujka sreo se s brojnim političkim dužnosnicima i laktovima pozdravio s potpredsjednikom Donalda Trumpa Mikeom Penceom.

Zatim je otišao do skupine obitelji žrtava i razgovarao s devedesetgodišnjakinjom u kolicima Marijom Fisher koja je držala fotografiju sina Andrewa poginulog u atentatima u dobi od 43 godine.

"Nikada se ne zaboravlja", rekao joj je demokratski kandidat s fotografijom sina Beaua Bidena, koji je umro od raka 2015. Biden je već 1972. izgubio svoju prvu suprugu i kćer u automobilskoj nesreći. 

Empatija kao jedan od motiva Bidenove kampanje

Maria Fisher (90) je dodala da joj je ovo posljednja godina života, na što joj je Biden odgovorio da će "i ona i on biti ovdje sljedeće godine".  

Iskusni političar Joe Biden (77) davno je empatiju izabrao kao jedan od motiva svoje kampanje, ali covid-19 mu je poremetio planove i zatvorio ga u Wilmingtonu, u Delawareu, što je pružilo priliku njegovu puno aktivnijem protivniku Donaldu Trumpu da ga optuži da se skriva i dovede u pitanje njegovo zdravlje. 

Biden je u sklopu kampanje krajem kolovoza krenuo na duža putovanja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.