BioNTech će od Novartisa kupiti pogon u Singapuru

Ilustracija: EPA

NJEMAČKA biotehnološka tvrtka BioNTech kupila je od Novartis Singaporea pogon za proizvodnju cjepiva i lijekova koji se temelje na revolucionarnoj tehnologiji glasničke ribonukleinske kiseline (mRNA), objavila je kompanija. Očekuje se da će proizvodni pogon koji će otvoriti više od 100 radnih mjesta postati potpuno operativan do kraja 2023. godine, priopćio je BioNTech. Nisu objavljene financijske pojedinosti.

Više kapaciteta

"Akvizicija nam daje priliku za ubrzanje uspostave najsuvremenijeg pogona za proizvodnju mRNA i time bržeg stvaranja kapaciteta za potencijalne kliničke studije i komercijalnu opskrbu regije cjepivima i terapeuticima temeljenim na mRNA", rekao je glavni operativni direktor BioNTecha Sierk Poetting.

Dodao je da će novi pogon biti potpuno integrirano postrojenje koje će pružati mogućnosti proizvodnje mRNA očekivanog godišnjeg proizvodnog kapaciteta do nekoliko stotina milijuna doza. Njemačka kompanija je međunarodni značaj stekla razvojem mRNA cjepiva protiv koronavirusa, u partnerstvu s američkim Pfizerom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.