Bivšem snajperistu HV-a sude za dvostruko ubojstvo: "Nikada nisam vidio te momke"

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Savo Pejović, bivši kapetan JNA i snajperist HV-a, ponovno je negirao krivnju za dvostruko ubojstvo na parkingu hotela Jadran u Segetu koje se dogodilo u noći na 22. travnja 2005. godine. Pejović je na današnjem ročištu odgovorio na četiri pitanja svog branitelja Dragana Mijoča, piše Dalmatinski portal

"Jeste li vi ikada upoznali ova dva momka?" pitao ga je Mijoč, misleći na ubijene, 22-godišnjeg zaštitara Nediljka Kozlicu i 18-godišnjeg Nenada Rakijara. 

"Nikada ih u životu nisam ni vidio ni čuo. Nisam znao da postoje", odgovorio je Pejović. 

"Jeste li u doba ubojstva imali oružje?" zanimalo je dalje Mijoča. Optuženi je odgovorio potvrdno, izjavivši kako je imao pištolj. Branitelja je zatim zanimalo je li Pejović posjedovao pištolj Škorpion, jer je upravo to oružje korišteno prilikom ubojstava. Međutim, optuženi je negirao da je imao takvo oružje. 

Već dvaput je bio osuđen, ali su presude ukinute

Mijoč ga je još pitao kako danas živi. "Živim sam, imam 500 eura mirovine", poručio je Pejović. Psihijatrica je prije početka današnje rasprave utvrdila kako je optuženi raspravno sposoban. U petak su završni govori stranaka, a presuda se očekuje idući tjedan.

Pejović je već dva puta osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 20 godina, ali je Vrhovni sud oba puta ukinuo presudu. Kozlica i Rakijar izrešetani su s 11 metaka iz dva pištolja. Po Mijoču, to su jedine neosporno utvrđene činjenice, dok su sve druge okolnosti ostale nerasvijetljene. 

Mijoč je već tijekom ranijih suđenja tvrdio da nije utvrđen motiv i kako nema oružja kojim su počinjena ubojstva. Bio mu je sporan i jedini materijalni dokaz, metak za koji je vještak naveo da ima iste karakteristične tragove kao i čahura nađena na mjestu ubojstva pa je zaključeno da su bili u Škorpionu. 

Zastupao je teoriju kako su Kozlicu i Rakijara smaknule dvije osobe kada su korištena dva oružja. Pozivao se i na svjedočenje mladića koji je te večeri prošao kraj mjesta gdje su bili Rakijar i Kozlica. Prošao je kraj jedne osobe, a ona je bila u kasnim dvadesetim godinama, dakle puno mlađa od Pejovića.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.