Bivši direktor Jadrankamena oslobođen optužbe za neisplatu plaće radnicima

Foto: Google street view

VEDRAN VILOVIĆ, bivši direktor Jadrankamena, oslobođen je optužbe za neisplatu plaća radnicima za mjesec studeni 2011. godine. Ovo je bilo drugo suđenje Viloviću. U prosincu 2013. godine bio je proglašen krivim te kažnjen sa 100 dnevnih dohodaka. U to doba je radio u Hrvatskoj gospodarskoj komori na plaći od 13 tisuća kuna pa je trebao platiti 43 tisuće kuna. Presuda je, međutim, ukinuta.

Sudac Dinko Mešin oslobodio je Vilovića temeljem nalaza financijskog vještaka, koji je zaključio da ipak nije bilo dovoljno sredstava za isplatu plaće jer su se morale izmiriti tekuće obveze nužne za poslovanje, što je otprilike tvrdio i optuženi direktor. Ne samo da nije isplatio plaću radnicima, nije ju isplatio ni sebi.

Drpić: Opet me nisu zvali

Sindikalac Tonči Drpić nije bio zadovoljan ni prvom presudom, a ovom novom je šokiran. 

"Opet me nisu zvali, a ja sam podnio kaznenu prijavu. To je katastrofa, poduzeće je bilo solventno, a on nije htio isplatiti plaće iz inata", kazao nam je Drpić. 

Otkrio je kako u ponedjeljak ima zakazano primanje kod predsjednika Općinskog suda u Splitu Gorana Čolaka vezano za slučaj neisplata plaća, ali i još nekoliko kaznenih predmeta vezanih uz poslovanje bivše tvrtke Bruna Orešara, koja je završila u stečaju.

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.