PONOVNO UHVAĆEN Bivši HNS-ov ministar službene kartice peglao po restoranima s ekipom

Foto: FaH

USKOK je podignuo optužnicu protiv Berislava Šipuša, bivšeg HNS-ovog zamjenika (pa ministra) kulture, jer je sa službene kreditne kartice peglao za privatne svrhe.

"Nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Zagrebu Uskok je podigao optužnicu protiv hrvatskog državljana B. Š. (1958.) zbog počinjenja kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti", navodi se u priopćenju Uskoka, a Index doznaje da je riječ upravo o ministru kulture Berislavu Šipušu.

Već je jednom uhvaćen u nezakonitom trošenju novca ministarstva

Optužnica tereti Šipuša da je i kao zamjenik i kao ministar kulture od od srpnja 2012. do prosinca 2015. za osobne potrebe podizao gotovinu i koristio poslovne kartice Ministarstva kulture. U gotovini je podigao ukupno 17.827,81 kunu, tvrde u Uskoku, a po ugostiteljskim objektima je potrošio 64.387,24 kune.

Zanimljivo je da je ministrica kulture Andreja Zlatar Violić svoje mjesto prepustila Šipušu upravo zbog sličnog peglanja kartice. Ona je pak, kako je kasnije Uskok teretio, u svojem mandatu ispeglala više od 146 tisuća kuna. Osim nje, i Berislav Šipuš, njen tadašnji zamjenik, je neovlašteno potrošio nešto manje od 20 tisuća kuna.

Međutim, zamjenik ministrice pa potom i ministar nije naučio iz svoje (ali i tuđe) greške pa je nastavio kršiti zakon u još većoj mjeri. Iako je vratio 14.077,44 kune iz prve afere, u svojem ministarskom mandatu nastavio je uzimati novac ministarstva te je oštetio proračun za još 68.968 kuna.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.