Bivši Obamin savjetnik: Biden mora odgovoriti na pitanje koje šanse ima za pobjedu

Foto: EPA

David Axelrod, bivši viši savjetnik predsjednika Baracka Obame, kaže da Joe Biden nije učinio dovoljno kako bi ublažio zabrinutost glasača zbog svoje dobi od prošlomjesečne neuspješne debate.

"Vrlo je teško zaključiti da bilo tko treba biti izabran za predsjednika u Sjedinjenim Američkim Državama u dobi od 82 godine, ne iz političkih, već iz aktuarskih razloga. Ovo je najteži posao na planetu. Oduzima vam puno toga. To je opravdana zabrinutost koju ljudi imaju i ta zabrinutost je pojačana onim što se dogodilo na debati. Mislim da ništa što se dogodilo kasnije nije riješilo tu zabrinutost", govori Axelrod.

"Sve je u Bidenovim rukama"

Axelrod, glavni strateg za Obamine predsjedničke kampanje 2008. i 2012., govorio je nakon događaja koji su organizirali Politički institut Sveučilišta u Chicagu i Cook Political Report na marginama Republikanske nacionalne konvencije.

Upitan misli li da Biden ostati kandidat za predsjednika, Axelrod je odgovorio: "To je u potpunosti u njegovim rukama i tako je i bilo i ranije. Cijela je ova utrka bila u njegovim rukama, njegova odluka da se kandidira, a sada i njegova odluka da ostane.

"Ima još dosta prostora za razmišljanje. Pitanje na koje Biden mora odgovoriti ljudima je koliko su izgledi za njegovu pobjedu. Bi li izgledi bili bolji s drugim kandidatom? Siguran sam da se o tome puno raspravlja", zaključio je Axelrod.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.