Bivši ruski premijer: Napad na Kremlj je bio namješten

Screenshot: Sky News

MIHAIL Kasjanov, koji je bio ruski premijer tijekom prvog predsjedničkog mandata Vladimira Putina od 2000. do 2004., vjeruje da je jučerašnji napad na Kremlj bio "namještena operacija". Kasjanov je u intervjuu za Sky News rekao da je Rusija inscenirala napad kako bi potaknula više građana da se pridruže ruskim oružanim snagama. 

"Putinu je ovo trebalo prije Dana pobjede", dodao je, misleći na godišnju komemoraciju ruske pobjede protiv nacista. Kasjanov je napustio Rusiju prošle godine i sada je vrlo kritičan prema akcijama Kremlja u Ukrajini, unatoč tome što je nekoć blisko surađivao s Putinom.

"Treba očekivati nešto više sljedećih dana"

Navodi kako je zanimljivo da je Moskva spremna okriviti Ukrajinu za navodni napad dronom, iako time automatski priznaju da ukrajinski dronovi mogu doprijeti do Kremlja. Upozorio je da treba "očekivati nešto više" od Moskve u narednim danima, poput još jedne provokacije.

Podsjetimo, jučer je Kremlj napadnut bespilotnim letjelicama, a Moskva je objavila kako se radilo o neuspješnom pokušaju atentata na Putina. Kremlj je priopćio da napad smatra "planiranom terorističkom akcijom" i zadržava pravo na odmazdu. Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov je kazao kako imaju nekoliko opcija i kada odgovor dođe, bit će pažljivo razmotren i uravnotežen.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.