RAT U UKRAJINI

Šef ATJ-a Lučko: Zelenskij previše forsira sastanak s Putinom

Screenshot: RTL

MARKO LUKIĆ, šef Antiterorističke jedinice Lučko, za RTL je kazao kako je iznenađen što su Ukrajinci odlučili prosvjedom pružiti otpor Rusima. "To se rješava Molotovljevim koktelima, kao u drugim dijelovima Ukrajine. Tako da sam malo iznenađen potezima Ukrajinaca koji ovih dana pokazuju otpor. Nema mirnog prosvjeda ako ti netko na takav način ulazi u zemlju, vrši agresiju i ubija stanovništvo i ruši gradove", smatra Lukić dodajući kako je riječ o zločinu ruskih vojnika nad civilima.

"Neće se Ukrajinci predati tako lako, ali kada se borite za ideju vlastite države, kada ste uvjereni da ono što činite za vlastiti narod činite s najboljom namjerom, tada je svaki od vojnika spreman na maksimalnu žrtvu", rekao je Lukić dodajući kako "ovakav potez ucjene s ruske strane pokazuje problem s njihove strane da se ne mogu obračunati s Ukrajincima kako su procjenjivali da će im biti lako".

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij već je isticao kako je u ratu počinjen ratni zločin. "Primjer našeg Vukovara koji se borio tri mjeseca i nanio ogromne ljudske i materijalne gubitke protivniku. To je pokazatelj da se nakon ulaska tih okupatorskih snaga unutra uvijek dogode strašni zločini. Tako da je i za pretpostaviti da se i ovdje može nešto slično dogoditi, ali nadajmo se da će razum kod ruskih vojnika nadvladati", rekao je Lukić.

"Rat će trajati dulje nego što je predviđeno"

Šef ATJ-a Lučko procijenio je kako su Rusi odlučili da neće ići direktno na Kijev, već će ga opkoliti. "Očekuje nas dugi i iscrpljujući rat oko Kijeva. Vjerojatno procjenjuju da će ostale gradove lako osvojiti, a onda slijedi jedna dugotrajna borba za Kijev i potpuno odsijecanje istočne i zapadne Ukrajine", mišljenja je Lukić.

"Zelenskij previše forsira sastanak s Putinom. Ispada kao da mu se previše nudi. Putinovo izbjegavanje samo pokazuje da on neće stati i da će svoj zadatak odsijecanja Ukrajine voditi do kraja", izjavio je Lukić nastavivši:

"To treba upozoriti nas i cijeli svijet da to nije rat nekog ograničenog karaktera. Rat će trajati dulje nego što je predviđeno, a ukrajinski narod treba biti spreman na žrtvu za svoju slobodu", zaključuje Lukić.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.