Bivši šef Ine Dragičević traži zatvorsku kaznu za Vesnu Balenović

BIVŠI predsjednik Uprave Ine Tomislav Dragičević ponovno se odlučio sudski progoniti Vesnu Balenović. "Jučer sam na kućnu adresu dobila poziv Općinskog kaznenog suda u Zagrebu za novi kazneni postupak koji bi se trebao održati 26. veljače ove godine. Tomislav Dragičević ponovno me tuži zbog mojih izjava da ga smatram odgovornim zbog ekološkog terorizma, koji se provodi nad građanima Siska", rekla je Vesna Balenović.

"Dragičević  vjerojatno očekuje od korumpiranog pravosuđa, da me konačno osude na zatvorsku kaznu zbog ukazivanja na ekocid. Time bi želio sa sebe skinuti odgovornost, za svu strahotu koju zbog njega i Ine, još uvijek proživljavaju građani Siska", poručuje Balenović i dodaje kako Dragičević od suda traži da joj izreče zatvorsku kaznu.

Predsjednica Udruge "Zviždač" kaže kako je Dragičević, kao dugogodišnji šef Ine, najodgovorniji zbog ugrožavanja zdravlja stanovnika Siska. "Dragičević bi za svoj rad u Ini odavno odgovarao da pravna država funkcionira", kaže Balenović i dodaje kako bivšeg šefa Ine štiti njegov prijatelj Stjepan Mesić, ali i drugih državnih struktura.

"Mesić je u vrijeme najžešćih zagađivanja zraka u Sisku, Inu proglasio 'društveno odgovornom kompanijom'. Vjerojatno je pri tom smatrao da je broj oboljelih i umrlih od karcinoma, zbog Ine, u Sisku zadovoljavajući", kaže Balenović i dodaje kako je Dragičevića štitio i glavni državni odvjetnik Mladen Bajić koji nikad nije pokrenuo kazneni progon unatoč brojnim kaznenim prijavama koje su stigle na njegovu adresu.

"Čini se da se Vlada Jadranke Kosor stavila u zaštitu interesa krupnog kapitala, a ne interesa života i zdravlja građana Siska i Rijeke. Uskoro ćemo vidjeti hoće li se hrvatsko pravosuđe staviti na stranu obijesne tužbe Tomislava Dragičevića ili će me zaštititi od neopravdanog sudskog progona", zaključila je Vesna Balenović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.