Bivši šef Odsjeka za očevid: U istrazi oko Jasminine smrti bilo je puno propusta

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

UBOJSTVO Jasmine Dominić skrivano je gotovo dva desetljeća. I vjerojatno ne bi bilo otkriveno još godinama da netko od ukućana nije odlučio zaviriti u škrinju za zamrzavanje.

Nakon strašnog otkrića da je u obiteljskoj kući u zamrzivaču pronađeno tijelo 23-godišnje studentice Jasmine, doznalo se i što joj se dogodilo. Smrtonosne joj je udarce, tvrde istražitelji, u ljeto 2000. zadala vlastita sestra, danas 45-godišnja Smiljana Srnec. 

Sklupčano je tijelo zatim stavila u zamrzivač i preko njega naslagala meso i povrće. 19 je godina Jasminino tijelo bilo skriveno ispod stuba u hodniku kuće. S druge je strane bila Smiljanina spavaća soba.  

Bivši šef Odsjeka za očevid: Bilo je puno propusta

Branko Lazarević, bivši šef Odsjeka za očevid PU zagrebačke, u ovom slučaju vidi niz propusta, javlja HRT. Tvrdi da se moglo učiniti mnogo više. Policija, kojoj je obitelj nestanak prijavila tek 2005., za sumnju da se nestaloj djevojci nešto dogodilo imala je, kaže, niz ozbiljnih indicija. 
 
No i prije izlaska na teren nakon ujakovih saznanja i majčine prijave, policija je, kaže Lazarević, imala alate kako provjeriti informacije.  

Siguran je da se u njihovom kvartu šuškalo je li otišla na brod i gdje je nestala.

Gdje je točno ubijena Jasmina?

Pred istražiteljima je sad težak zadatak: trebaju ustanoviti gdje je i čime točno ubijena Jasmina. Bez konkretnih i čvrstih dokaza bit će teško dokazati da je to napravila upravo njena sestra Smiljana, trenutno jedina osumnjičena u cijeloj priči.

A u rekonstrukciji ovog slučaja možda bi se upravo izjave vatrogasaca lokalnog DVD-a mogle pokazati važnima. Oni su, kako su prije nekoliko dana pisale Međimurske novine, kazali kako su za vrijeme velikih poplava 2001. godine, kad je Trnava poplavila Novu ulicu gdje živi obitelj Dominić i Srnec, iznosili ledenu škrinju iz šupe sa stražnje strane kuće i podigli je na cigle kako bi je zaštitili od vode.

Kad se voda povukla, škrinju su vratili u šupu. No za vrijeme jedne kasnije poplave, 2005. godine, škrinja je premještena u samu kuću. Tu je bila i do subote kad je pronađeno tijelo Jasmine Dominić.

Policija je prošli tjedan zapečatila šupu, ali ne i cijelu kuću. Od tu su krajem prošlog tjedna i iznosili stvari koje bi im mogle pomoći u istrazi.

Upravo će stoga u istrazi biti jako važno ustanoviti gdje je točno Jasmina ubijena. Jer ako je škrinja tih godina bila u šupi iza kuće, onda je moguće da je Jasmina ubijena upravo tamo te da je tijelo odmah spremljeno u škrinju, a kasnije je, skupa sa škrinjom, završilo u kući. Jasno, moguće je da je Jasmina ubijena i u kući.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.