Blokiran račun Uljanik Plovidbe

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

ULJANIK Plovidba izvijestila da joj je Porezna uprava blokirala račun radi naplate potraživanja koje ima prema 3. maj Brodogradilištu kojemu je pak Uljanik plovidba dužnik, no ona taj dug osporava.

U obavijesti Uljanik Plovidbe na Zagrebačkoj burzi kaže se da joj je Porezna uprava danas, kao dužniku 3. maj Brodogradilišta, po obvezama čije je postojanje predmet pokrenutog sudskog postupka i koje se tek imaju utvrditi, blokirala račun i to radi naplate potraživanja koje ima prema 3. maj Brodogradilištu kao dužniku poreznih i drugih javnih davanja.

Kažu da će pokušati odblokirati račune čim prije

U obavijesti se navodi kako će Uljanik Plovidba "promptno poduzeti sve aktivnosti" potrebne za zaštitu svojih interesa i deblokadu poslovnih računa, u što je kraće mogućem roku. 

Ranije je Uljanik Plovidba izvijestila da je pod istragom zbog sumnje u nezakonitost u poslovnim aranžmanima koje je imala s 3. majem, no te sumnje u toj kompaniji smatraju neosnovanima.

Sumnje u nezakonitost zasnivaju se na sporazumu o suradnji na zajedničkoj provedbi projekta izgradnje četiri broda za domaće naručitelje u 3. maj Brodogradilištu, pri čemu je Uljanik Plovidba potencijalno ostvarila navodno nepripadajuću imovinsku korist u ukupnom iznosu od 57,96 milijuna kuna.

U Uljanik Plovidbi napominju da je istraga u odnosu na društvo kao pravnu osobu određena isključivo zato što je ista istraga određena protiv bivše odgovorne osobe u društvu i njezina je izravna posljedica. 

Akcija Uljanik

Naime, u "akciji Uljanik" privedeno je 12 osoba osumnjičenih za zloporabe u gospodarskom poslovanju i subvencijsku prijevaru, počinjene na štetu brodogradilišta u Puli i Rijeci i državnog proračuna, a među uhićenicima je i direktor Uljanik Plovidbe Dragutin Pavletić.

Uljanik Plovidba izričito osporava bilo kakvo navodno neosnovano stjecanje imovinske koristi u bilo kojem iznosu, navodeći da na temelju sporazuma s 3. majem zapravo potražuje naknadu štete u iznosu od 80,08 milijuna kuna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.