Boeing nudi 100 milijuna dolara obiteljima poginulih u dvije nesreće. Odbili su

Foto: EPA

AMERIČKI zrakoplovni div Boeing najavio je 100 milijuna dolara pomoći obiteljima više od 300 žrtava dviju nesreća zrakoplova 737 Max u Indoneziji i Etiopiji.

Novac bi trebao biti isplaćen u razdoblju od nekoliko godina, neovisno o tužbama podnesenima nakon nesreća u kojima je ukupno poginulo 346 ljudi, piše BBC.

U priopćenju objavljenom u srijedu iz Boeinga pojašnjavaju da tim novcem žele pomoći obiteljima snositi troškove obrazovanja i života.

Dio je namijenjen i za financiranje programa u zajednici i gospodarskog razvoja, dodaju.

Obitelji odbacile pomoć

"Boeing će udružiti snage s lokalnim vlastima i neprofitnim organizacijama kako bi pridonio rješavanju tih potreba. Početno ulaganje bit će realizirano tijekom više godina”, stoji u priopćenju.

„Mi u Boeingu žalimo zbog tragičnog gubitka života u obje nesreće. Ti će izgubljeni životi i u godinama koje slijede biti težak teret za naša srca i misli. Obitelji i voljene osobe onih koji su se nalazili u zrakoplovu imaju naše najdublje suosjećanje i nadamo se da će im početni potez pomoći da im pružimo utjehu”, rekao je predsjednik i izvršni direktor Boeinga Dennis Muilenburg.

Odvjetnici obitelji žrtava odbacili su najavljenu pomoć.

Iznos ni izdaleka ne može obiteljima nadoknaditi ono što im je oduzeto, poručio je odvjetnik Nomi Husain, koji zastupa neke od obitelji žrtava.