Bolnica u Dubravi jučer ostala bez struje

Foto: Luka Stanzl/Pixsell

JUČER je hitna pomoć na zagrebačkom Rebru grcala pod pritiskom pacijenata. Zbog vrućine su imali veći broj intervencija, pogotovo zbog starijih osoba. Da bi im bilo još teže, pobrinuli su se kolege iz bolnice Dubrava.

U najmlađoj zagrebačkoj bolnici jučer je nestalo struje pa su pacijente iz istočnog dijela grada preusmjeravali na Rebro. Odvozili su i one koji su sami došli potražiti pomoć u Dubravi. 

Kvar na trafostanici

“Oko 10:00 sati došlo je do kvara na jednoj od četiri trafostanice kojima se napaja energetski sustav KB-a Dubrava, a kvar je otklonjen oko 14:00 sati. Strujom iz te trafostanice su opskrbljeni dijagnostički visokovoltažni uređaji, kao što su CT i RTG uređaji koji u slučaju ispada iz energetske mreže ne mogu funkcionirati na struji iz agregata. U vremenskom prozoru u kojem nisu radili RTG uređaji, dio pacijenata, za koje se pregledom u hitnoj službi ustanovilo da trebaju daljnju RTG obradu, a čije stanje dopušta transport, kolima hitne pomoći prebačen je u druge zagrebačke bolnice”, odgovorili su nam iz bolnice Dubrava.

Koliko pacijenata su prebacili kolegama na Rebru nisu nam otkrili. 

"Nisu slali u druge bolnice, samo na Rebro", rekao nam je izvor iz najveće zagrebačke bolnice koja je jučer imala pune ruke posla. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.