Bolsonaro završio u bolnici na Floridi

Ilustracija: EPA

BIVŠI brazilski predsjednik Jair Bolsonaro primljen je u bolnicu u Orlandu na Floridi zbog "bolova u trbuhu", izvijestio je u brazilski list O Globo, dan nakon što su neki od njegovih okorjelih pristaša napravili kaos u glavnom gradu Brasiliji. 

 

Bolsonaro je posljednjih godina više puta hospitaliziran zbog problema s crijevima. Otputovao je u Sjedinjene Države dva dana prije nego što je Luiz Inácio Lula da Silva preuzeo dužnost predsjednika.  Izvor blizak obitelji rekao je da njegovo stanje "nije zabrinjavajuće".

U neredima ozlijeđeni deseci ljudi

Tisuće Bolsonarovih pristaša u nedjelju su upali u Kongres, Vrhovni sud i predsjedničku palaču i razbijali prozore i namještaj, uništili umjetnička djela i ukrali oružje i umjetnine. CNN prenosi, pozivajući se na brazilsko ministarstvo zdravlja, da je u neredima ozlijeđeno 70 ljudi.

Predsjednik Luiz Inacio Lula da Silva, Bolsonarov ljevičarski suparnik koji je preuzeo dužnost 1. siječnja nakon tijesne izborne pobjede u listopadu, obećao je da će odgovorne za nasilje privesti pravdi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.