Boko Haram natjerao desetogodišnju djevojčicu da izvede bombaški napad

Foto: FAH

NIGERIJSKA djevojčica u dobi od 10 godina je iskorištena kao bombaš samoubojica u napadu u novogodišnjoj noći. U napadu koji ima potpis Boko Harama je ozbiljno ozlijeđena jedna osoba.

Za napad se vjeruje da je djelo ekstremističke grupe Boko Haram, koji su postali poznati po korištenju ženskih napadača u napadima na civile.

Svjedoci su rekli kako je djevojčica nekoliko trenutaka prije aktivacije bombe kupovala tjesteninu, a potom je oko 21.30 aktivirala bombu.

Svjedoci su AFP agenciji ispričali kako se djevojčica kretala prema okupljenoj masi, ali je aktivirala bombu prije nego je stigla do svoje mete. Preminula je na licu mjesta, te je u eksploziji ozlijedila još jednu osobu.

Samo deset godina

Prema njenim ostatcima utvrđeno je kako se radilo o osobi koja nije mogla imati više od deset godina. 

Vjeruje se kako je djevojčica bila prestrašena i nervozna zbog toga što je trebala napraviti, te kako je u panici aktivirala bombu prije vremena.

Mediji su dobili izvješća o još jednoj ženskoj mladoj bombašici samoubojici, ali su nju mještani uhvatili prije nego je uspjela aktivirati eksploziv, te je bomba deaktivirana od strane stručnjaka.

Boko Haram

Nažalost, ovo nije prvi takav slučaj. U prosincu prošle godine su se raznijele dvije djevojčice u dobi od 7 i 8 godina, pri čemu je ozlijeđeno 19 osoba.

Boko Haram za cilj ima stvoriti Islamsku državu pod strogom vlašću Šerijatskog zakona.

Za vrijeme svog djelovanja su ubili 20,000 ljudi, dok su 2,6 milijuna raselili
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.