Bošnjaković: HDZ ima većinu u Saboru, u to ne treba sumnjati

Foto: HRT

HDZ-ovac Dražen Bošnjaković je rekao kako ne treba sumnjati u to da HDZ ima većinu u saboru. 

"Ona nije velika, ali pokazalo se u ovih pola godine da funkcionira", rekao je za Studio 4

U petak nije bilo kvoruma za glasovanje o tome treba li plaćati kotizaciju za HGK, a zbog toga nije donesen ni Zakon o obnovi nakon potresa. Bošnjaković je rekao da Zakon o HGK i Zakon o obnovi nisu "jednake stvari" te da oko posljednjeg svi trebaju biti u konsenzusu kako bi ponudili rješenja za izlazak iz teške situacije, dok se o HGK doista da razgovarati.

Saborski zastupnik SDP-a Arsen Bauk rekao je u istoj emisiji kako se u petak dogodilo nešto za što mu se čini da se dogodilo prvi put u povijesti parlamentarizma - nakon što je opozicija stavila točku na raspravu, koja je i održana, predsjednik Sabora točku nije stavio na plan za glasanje.

Bošnjaković je rekao da je Zakon o HGK bio u prvom čitanju

"O čemu se radilo? Unutar parlamentarne većine dvoje-troje zastupnika je izjavilo da će podržati prijedlog opozicije, i s to dvoje-troje zastupnika prijedlog HDZ-a ne bi dobio većinu. Oni su, da bi spriječili tu političku štetu, odlučili skinuti to s glasanja, a mi smo odlučili inzistirati na tome da ta točka bude na glasanju jer bi se inače moglo dogoditi da se bilo koja točka koja se raspravi unedogled skida s glasanja", rekao je Bauk. 

Bošnjaković je rekao da je Zakon o HGK bio u prvom čitanju te da ne bi bio ni izglasan, dok bi Zakon o obnovi bio donijet da su mogli skupiti većinu. Bauk je rekao da nisu napustili dvoranu, već da je predsjednik Sabora rekao da će proglasiti stanku, oporba se išla dogovarati kako dalje postupiti, no prije nego što su dovršili dogovor, predsjednik Sabora nastavio je sjednicu, utvrdio da nema kvoruma i prekinuo glasanje.

Bauk je poručio da će oni glasati za Zakon o obnovi.

"U startu sam rekao da ga nećemo podržati samo ako je kriminalno loš, a kako su ispravili ovo sa Siskom, onda je ova riječ "kriminalno" ispala, tako da je samo loš, ali je ipak dovoljno dobar da bi građanima olakšali i zato ćemo ga podržati", rekao je Bauk.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.