Bozanić primio Matu Granića

Foto: FAH

ZAGREBAČKI nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je u petak u Nadbiskupskom dvoru posebnog savjetnika predsjednice Republike Matu Granića, priopćio je tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Na susretu, na kojem je Granić poklonio Bozaniću svoju najnoviju knjigu "Diplomatska oluja", razgovaralo se o temama vezanim uz povijesne okolnosti nastanka i međunarodnog priznanja Hrvatske i  aktualnim izazovima za hrvatsku državu i društvo, kaže se u priopćenju.

Kardinal Bozanić zahvalio je Graniću što je u svojoj knjizi, kao neposredni svjedok vremena nastanka i oslobođenja Hrvatske, iznio svoja svjedočanstva.

"Vaša svjedočanstva važna su za povijesnu istinu o našoj prošlosti, kako za sve suvremenike tih povijesnih događanja, tako i za nove naraštaje koji nikad ne smiju zaboraviti tu istinu, jer i u sadašnjosti kao i u budućnosti postojat će oni koji će svojim nastojanjima pokušavati zamagliti povijesne činjenice i nametnuti neku svoju istinu", rekao je Bozanić.

Granić je kardinalu zahvalio za doprinos što ga Crkva daje u oblikovanju hrvatskog društva kao pravednog, demokratskog i uspješnog, stoji u priopćenju.

"Sveta Stolica i crkvene institucije u Hrvatskoj, posebno zagrebački nadbiskup Sluga Božji kardinal Franjo Kuharić, nose neizbrisive i ključne uloge u nastanku Hrvatske", istaknuo je Granić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.